Головне

Прем'єр-ліга. 7 тур. Шахтар - Зоря 0:1. День народження - сумне свято...

21.09.2014 16:45 1243 0
Прем'єр-ліга. 7 тур. Шахтар - Зоря 0:1. День народження - сумне свято...

Крига зрушила з місця панове - ще одна команда, мабуть, вже з колишнього "пулу Ахметова" отримала перемогу над грізним Шахтарем. Після донецького Металурга важливі очки в "гірників" відібрала луганська Зоря. Гра закінчилася з рахунком 1:0, і це цілком логічна перемога команди з Луганська, яка як і Шахтар вимушена через війну грати домашні за межами Донбасу. Тепер черга відбірати очки в Шахтаря в Іллічівця, але на це диво, принаймні в цьому чемпіонаті вже можна не розраховувати.

Після вольової нічиєї у поєдинку Динамо Зоря Юрія Верндидуба змусила грати у свій футбол і Шахтар. Ще в першому таймі Зоря забила єдиний та переможний гол в цій грі. Після пасу назада на Каніболоцького від Фреда відзначився Малишев. Але то був не єдиний момент Зорі вразити ворота Шахтаря. Принаймні ще в першому таймі у "рамку" з метрів десяти не поцілив Будківський.

Шахтар також мав кілька моментів зрівняти рахунок ще в першому таймі. Удар Кости відбив Шевченко, а Гладкий з ударної позиції пробив повз ворота. На початку другого тайму Зоря продовжувала грати у тактично грамотний та самовідданий футбол. Позаду бразильцям Шахтаря не давали розігратися потужні Вернидуб та Пилявський, а пресинг на чужій половині поля і зовсім виводив із себе гравців Шахтаря. Особливо нервували бразильці, яких гравці Зорі зустрічали у момент прийому м`яча.

Завдяки грамотній грі Зорі у Шахтаря зовсім не йшла гра в атаці. Не увійшов у гру Тейшейра, втратили відчуття голу Адріно з Гладким. Трохи освіжив гру, але не більше Тайсон. У суперника гірників у цій грі виходило майже все, а особливо гра на контратаках. Будь трохи майстерніше Караваєв з Малишевим, то Каніболоцький міг отримати у свої ворота ще пару голів.

У завершальні хвилини матчу Зоря навіть не дала Шахтарю створити справжній штурм своїх воріт. Намагався влучити із середньої дистанції Ракицький, але виходило лише по птахах та деревах. Шахтар чомусь підсвідомо недооцінив Зорю. Команда, яка раніше легко програвала Шахтарю цього разу дала бій і отримала заслуженну перемогу. У бажанні презентувати Рінату Ахметову подарунок на 48-й день народження Шахтар та Мірча Луческу втратили відчуття реальності, а закидати шапками команду Юрія Вернидуба не вийшло.

Коментарі ()