Головне

Харківський погром та сенсація від "донецьких". Підсумки 6-го туру УПЛ

18.09.2014 10:57 618 0
Харківський погром та сенсація від "донецьких". Підсумки 6-го туру УПЛ

У черговому турі національної першості по глядачам вдарив приємний град - гольовий. Насичений емоціями, розгалуженими сюжетними лініями, приперчений сенсацією та рекордами, тур, що минув, залишиться у пам'яті вболівальників надовго. Про все це й як завжди більше - у  матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

У 6-му турі національної першості серед кращих команд України забито поки найбільшу у поточному сезоні кількість голів - 27. Така результативність команд для нового сезону поки є безпрецедентно нечастою. У середньому за одну гру глядачі побачили 3.86 гола! Для порівняння, у попередніх турах команди забивали відчутно меншу кількість м'ячів: у 1-му ігровому колі у ворота один одного клуби забили 19 голів, у 2-му - 18, 3-й тур "подарував" 9 результативних ударів, 4-е ігрове коло - 17 голів, нарешті у 5-му турі команди відзначилися 16-ма голами. Показово приємний тур, чи не так?..

Команда туру

Луганська Зоря знову відбирає очки у київського Динамо. Влучний удар Желько Любеновича на останніх секундах матчу став незначною компенсацією моральним втратам луганців після спустошливої роттердамської гри з Феєнордом. Починаючи з травня 2012 року, колись краща команда Радянського Союзу відібрала у київського клубу вже п’яте очко! Для порівняння, до мирової у другому колі сезону-2011/12 повна статистика протистоянь команд у незалежній України "волала" про тотальну перевагу найбільш титулованого клубу країни: +18=3-1 на користь "біло-синіх". Після нічиєї з "чорно-білими" столичний клуб відстав від Шахтаря вже на 4 пункти.

Сенсація туру

Перемога Олімпіка над донецьким Металургом здивувала усіх. Після матчу здавалося, що й самих гравців дебютанта елітного дивізіону! Поточна четверта сходинка донеччан - результат злагодженості клубних структур та, й у тому числі, відмінної роботи на трансферному ринку. Завдяки раціональному використанню та майстерності тренерського штабу, переконлива більшість з узятих улітку дев’яти новачків сьогодні виступають основою безсумнівного успіху команди молодого наставника Романа Санжара. Нагадаємо, що від "олімпійців" уже постраждало і київське Динамо - на Олімпійському було зафіксовано нульову нічию.

Рекорд туру

Донецький Шахтар вшосте розпочинає чемпіонат країни з шести перемог поспіль. Це - національний рекорд. Зовні легка перемога над одеським Чорноморцем принесла черговий успіх "помаранчево-чорним" у національному масштабі. Наразі "гірники" виглядають найбільш стабільною та видовищною командою УПЛ і мають стратегічну перевагу над Динамо та Дніпром перед вкрай важливими для розподілу місць нагорі очними протистояннями.

Досягнення туру

Олександр Шовковський провів 387-й матч у чемпіонатах України. Таким чином, легендарний голкіпер київського Динамо обійшов колегу по амплуа та тезку Горяїнова. Воротар харківського Металіста провів у чемпіонатах України на одну гру менше. Горяїнов і Шовковський - рекордсмени серед колег по охороні воріт. Наступна сходинка Шовковського - внутрішньодинамівський результат у вимірі кількості проведених за клуб матчів. На сьогодні на рахунку Олега Володимировича Блохіна 582 гри, в Олександра - 563 матчі.

Матч туру

Дніпропетровський Дніпро та харківський Металіст зіграли в одному з найбільш принципових протистоянь України. На превеликий жаль більш ніж двадцяти тисяч вболівальників на ОСК Металіст, місцевий клуб не зумів зіграти з опонентом на рівних і програв вперше за майже два роки. Нищівна поразка харків’ян перед власними шанувальниками вдарила по нервовій системі наставника "жовто-синіх" Ігоря Рахаєва. У пориві образи чи то на суперника, чи то на свою команду, чи то на арбітра чи... на самого себе (?), тренер покинув лаву запасних Металіста ще до закінчення матчу. Наразі повна статистика протистояння між клубами у чемпіонатах незалежної України наступна: +16=6-15 на користь дніпропетровців.

Почин туру

Лукаш Теодорчик забив перший гол за київське Динамо. Вже у другій грі за "біло-синіх" польський нападник відкриває лік забитих за новий клуб м'ячів. Наразі у новому чемпіонаті Тео, як його називає наставник київського Динамо Сергій Ребров, почуває себе як риба у воді. Окрім проведеного у ворота Микити Шевченка голу, на рахунку форварда збірної своєї країни є і гольова передача на Андрія Ярмоленка у матчі з одеським Чорноморцем. Наразі Теодорчик демонструє вміння, за які його і взяли до Динамо - відмінно грає у штрафному майданчику суперника.

Гравець туру

Бруно Гама зіграв один з найкращих, якщо не найкращий матч у кар’єрі. Португальський хавбек забив три м'ячі вперше у кар’єрі та довів, що на сьогодні є одним з ключових виконавців ансамблю Мирона Маркевича. Одним махом екс-гравець Депортиво став претендентом на звання найкращого бомбардира чемпіонату, наблизившись до лідерів в особах Кравця та Гладкого на відстань одного голу. Також на його рахунку одна гольова передача.

Гол туру

Сергій Болбат забив перший гол за харківський Металіст. І відразу кращий у турі. Оренда у Харків, завдяки якій гравець не зникне з поля зору тренерського штабу національної збірної та зможе отримувати найдорожче для футболіста його віку - ігрову практику, вигідна для кожної сторони договору. Сергій є одним з кращих крайніх молодих півзахисників України, якого можна розглядати як перспективну альтернативу Андрію Ярмоленку та Євгену Коноплянці.

Коментарі ()