Головне

Прем'єр-ліга. 4 тур. Іллічівець - Динамо 1:4. Ребров бере чергові три очки

17.08.2014 21:56 789 0
Прем'єр-ліга. 4 тур. Іллічівець - Динамо 1:4. Ребров бере чергові три очки

Протистояння Динамо й Іллічівця на НСК Олімпійський обіцяло бути цікавим. Першим потрібно було реабілітовуватися за нічию у попередньому турі з Олімпіком. А Іллічівець взагалі потрапив у важку ситуацію, адже, у зв'язку із ситуацією на Сході країни, їм доводиться домашні матчі грати на виїзді. Хоча Микола Павлов і каже, що у Маріуполі все спокійно, та Прем'єр-ліга досі не дозволяє там грати. І доводиться його підопічним наразі бути, так би мовити, кочівниками. А на виїзді набирати очки дуже важко, і маріупольці опустилися у зону вильоту.

Кияни також зіткнулися із серйозними проблемами. Щоправда, кадровими. Хоча, у кого їх у даній ситуації немає? Але факт є фактом. Сергію Реброву доводиться ставити на вістрі атаки Артема Кравця, бо іншого варіанту немає. Ідейє продали, Мбокані отримав досить важке ушкодження та вибув з гри на довгий термін.

З іншого ж боку, найбільш патріотично налаштовані вболівальники задоволені, що новий керманич дає грати молодим українцям. Тільки є нюанс - їм потрібен час, аби зігратися, тому потрібний результат вони здобувають з немалими силами. А враховуючи швидкоплинність нинішнього чемпіонату, якраз цього часу може і не бути. На фініші може не вистачити тих втрачених очок з Олімпіком, або ж десь у попередніх поєдинках кияни оступляться.

У матчі з Іллічівцем "біло-синім" вдалося те, чого так не вистачило з Олімпіком, - швидкого голу. Власне, це підтвердив Шахтар, який кілька днів тому завдяки ранньому взяттю воріт просто розгромив цей же Олімпік. Останнім ще потрібно вчитися й атакувати, а не відсижуватися в обороні. Але ми говоримо про інші команди.

Так от, Кравець добив м'яч у сітку вже на 6-й хвилині, і динамівцям стало набагато легше дихати. Вони почали грати розкуто, мали ще пару нагод, але ледь не отримали м'яч у власні ворота, коли Тотовицький не зміг влучити у ствір після хорошого навісу з кутового - м'яч зовсім поруч зі стійкою пролетів. Більше у першому таймі моментів у киян не було, а от у другому...

Другу половину Динамо почало дуже активно, Іллічівець перейти центр поля навіть не міг. І досить швидко це вилилося у забиті м'ячі. Спочатку Гусєв після скидки Гармаша, а потім і Кравець ударом головою на випередження довели рахунок до розгромного. До речі, арбітри могли і не зарахувати гол Олега. Він в оффсайді перебував, коли навіс пішов на Дениса. Можна було розглядати це як пасивне положення поза грою, яке отримало активний розвиток.

Іллічівець просто так не здався та майже відразу відіграв один гол. Шовковський "пролетів" повз м'яч під час виконання штрафного удару, і "плямистий" від Яворського залетів у сітку воріт. Ветерану ще й знадобилася допомога після невдалого падіння, тому прихильникам "біло-синіх" довелося трішки понервували. Та все обійшлося, і СаШо продовжив матч.

За час, що залишався до завершення зустрічі, ближчими до четвертого голу були кияни, аніж Іллічівець до того, щоб до мінімуму скоротив рахунок. І "біло-сині" свого досягли - Кравець оформив хет-трик. Не допоміг маріупольцям і Гальчук, який кураж упіймав, відбивши перед тим серію небезпечних ударів. У підсумку - 4:1, і Динамо виходить на одноосібне третє місце. А якби не втрата очок з Олімпіком, то у чемпіонаті після чотирьох турів було б тривладдя.

Коментарі ()