Головне

Прем'єр-ліга. 3 тур. Шахтар - Металіст 1:0. Перший хет-трик Луческу у новому сезоні

09.08.2014 19:08 457 0
Прем'єр-ліга. 3 тур. Шахтар - Металіст 1:0. Перший хет-трик Луческу у новому сезоні

Останній поєдинок між Металістом і Шахтарем вийшов дуже драматичним. Харків'яни в першому таймі повели з рахунком 2: 0, але утримати переможний рахунок так і не змогли. Цього разу підопічні Рахаєва не змогли використати перевагу в одного футболіста, програвши по суті другий матч за "6 очок", перший, нагадаю, був програний київському Динамо. Варто також зазначити, що харківська команда переживає не найкращі часи. Крім легіонерів, які не бажають повертатися в Україну, клуб втратив через травми Хав'єра і Гуйє, які однозначно відіграють важливу роль на футбольному полі.

Металіст почав матч агресивно, вже до 4-ї хвилини тайму відбулось декілька гострих проходів флангами від Азеведо, які однозначно змусили понервувати оборону Шахтаря. Трохи згодом на дальній удар з-за меж карного наважися Жажа - поруч зі стійкою. Шахтар відповів на цей момент неточним ударом Тайсона. На 15-й хвилині Ордець за фол останньої надії отримав пряму червону картку и Шахтар залишився в меншості. Здавалося б, при такому початку - це дуже хороший шанс для харківської команди, однак після вилучення краще якраз заграв Шахтар.

Фактично весь тайм "гірники" гостро контратакували. Металіст великими силами насідав на ворота Каніболоцього, а через це з'являлося багато вільних зон для швидкого Тайсона і компанії. Хоча у Металіста явно нічого попереду не виходило, свій кращий шанс забити команда мала: Ребенок з-за меж карного розрядив свою гармату точно під поперечку воріт суперника, однак Каніболоцький зреагував і парирував цей удар.

Шахтар міг карати суперника за нереалізований момент через три хвилини, однак Адріано після пасу Шевчука з флангу з метрів 8-ми примудрився пробити вище воріт. На 36-й хвилині мав забивати Кривцов, але удар головою Сергія прийняла на себе стійка воріт Шуста.

Другий тайм також розпочався з атак харківської команди, втім, як і в першому таймі - особливої загрози воротам Каніболоцького вони не несли. Кульмінація протистояння припала на 52-гу хвилину, коли переможний м'яч забив Шахтар: Тайсон виконав подачу з кутового, Шуст на виході зіграв кулаками, але вибив футбольний "снаряд" точно на ногу Ракицькому, який зльоту з метрів 20 відправив снаряд під поперечку воріт Металіста.

Гості могли зрівняти рахунок вже через дві хвилини після пропущеного голу, однак Каніболоцький впорався з ударом Юссуфа. Загалом, позиційні і дуже затяжні атаки харківського клубу ні до чого не призводили, тут варто відзначити і надійну гру в захисті від Шахтаря. Було декілька нагод у харків'ян забити зі штрафного, однак удари Коельо,  не досягали своєї цілі. Не допомогло команді Рахаєва і підсилення у вигляді молодих Османа і Радченка. У кінцевому результаті Шахтар здобув свою третю перемогу поспіль, а Металіст зазнав другої поспіль поразки у новому сезоні УПЛ.

Коментарі ()