Головне

Прем'єр-ліга. 1 тур. Шахтар - Металург З 2:0. Надспокійна перемога "гірників"

27.07.2014 21:28 842 0
Прем'єр-ліга. 1 тур. Шахтар - Металург З 2:0. Надспокійна перемога "гірників"

Підопічні Мірчі Луческу здобули другу перемогу на старті нового футбольного сезону в Україні. Після перемоги над Динамо у матчі за Суперкубок країни, Шахтар почав новий чемпіонат України з упевненої перемоги над запорізьким Металургом.

Не встигли ще всі глядачі зайняти свої місця на трибунах Арени-Львів, як рахунок у поєдинку був відкритий. "Гірники" розіграли м'яч з центра поля, після чого пішла довга передача у бік штрафного майданчика, де ні Гладкий, ні Лисицький до "круглого" не дотягнулися, чим дезорієнтували інших гравців, але не Адріано. Луїс вибіг на Боровика та переграв того у дотик.

Олег Таран після такого ляпаса на 12-й секунді зустрічі лише прикрив обличчя й опустив очі. Проходить ще кілька хвилин, і захист Металурга знову провалюється. Але цього разу Лисицький в останню секунду кинувся під удар Ілсіньо, чим не дав донеччанам подвоїти рахунок.

Запорожцям вдалося вирівняти гру лише ближче до середини тайму, коли вони і створили перший момент. Ракицький та Ордець втратили Платона, який вийшов на побачення з Каніболоцьким, та пробив повз дальню стійку. "Помаранчево-чорні" відповіли ударом Фернандо, який відбив Боровик, і спробою Гладкого, яку на себе прийняла поперечина. Олександр завдавав удару буквально з метра після провалу під час подачі штрафного.

Опісля гра заспокоїлася, аж до останніх хвилин тайму, коли Шахтар перейшов у наступ більшими силами. І це принесло результат. Тайсон з лівого флангу прострілив, Адріано скинув точно на ногу Гладкому, якому ніхто не завадив пробити воротаря. "Гірники" забили на першій та останніх хвилинах тайму та пішли на перерву, спокійно ведучи у рахунку.

У другій половині моментів було обмаль. А починаючи з хвилини 65-ої, команди зовсім припинили будь-які гострі випади. Запам'яталися лише дальні удари Прийомова у Металурга та Гладкого у Шахтаря, з якими впоралися голкіпери. Лише наприкінці тайму футболісти трішки схаменулися та створили кілька хороших моментів. Потужний удар Прийомова на себе прийняв Ракицький, Юсов пробив повз стійку, а Болбат влучив у ствір, у руки Боровику.

Отож, 2:0, і Шахтар здобуває другу перемогу поспіль на Арені-Львів. Металург же починає офіційний сезон з поразки.

Коментарі ()