Головне

УЄФА зменшить представництво України в єврокубках на одну команду

09.07.2014 18:02 602 0

Виконком УЄФА опублікував рішення з приводу проведення єврокубків в сезонах 2015/16 - 2017/18.

Переможець Ліги Європи сезону-2014/2015 отримає путівку в 4-й раунд кваліфікації Ліги Чемпіонів. У разі, якщо переможець Ліги Чемпіонів забезпечив собі виступ у груповому етапі через чемпіонат, володар Ліги Європи також візьме старт з групи Ліги Чемпіонів.

Інше рішення, що обмежує максимальне представництво окремих асоціацій в Лізі Європи до трьох команд, безпосередньо стосується України.

Згідно з прийнятими змінами, максимальне представництво окремих асоціацій в Лізі Європи тепер становитиме три команди. А за існуючими нині квотами тільки три країни (ще Нідерланди і Росія) мають більше представництво в Лізі Європи, а саме - 4 клуби.

Тепер за регламентом Ліги Европи-2015/2016 і наступних сезонів, федерації, що розташовуються в таблиці коефіцієнтів з 7 по 9 місця, будуть делегувати в Лігу Європи не 4, як раніше, команди, а 3.

Україна тепер буде представлена ​​в Лізі Європи всього трьома клубами, які посіли в чемпіонаті 3-5 місця (або замість одного з них виступатиме переможець Кубка).

Бронзовий призер (або переможець Кубка) почне свій шлях з групового етапу Ліги Європи, а інші дві команди потраплять до третього раунду кваліфікації.

У Лізі Чемпіонів Україна, як і раніше, буде представлена ​​двома командами. Чемпіон стартує з групового етапу, а віце-чемпіон з кваліфікації, пише FootballNews.com.ua.

Коментарі ()