Головне

ФІФА заборонила Росії брати кримські клуби у свій чемпіонат. Документ

06.06.2014 15:46 583 0
ФІФА заборонила Росії брати кримські клуби у свій чемпіонат. Документ

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) виступила проти російських планів з футбольної "анексії" Криму.

Про це йдеться у документі, який адресований Російському футбольному союзу (РФС) і підписаний генеральним секретарем ФІФА Жеромом Вальке, інформує "Футбольный клуб".

"... У цьому контексті ми хотіли б підкреслити, що згідно ст. 84 Статуту ФІФА асоціації, ліги або клуби, афілійовані до Члену ФІФА, можуть приєднатися до іншого Члену ФІФА або брати участь у змаганнях на території цього Члена у виняткових обставинах.

Більш того, у кожному такому випадку дозвіл має надаватися обома відповідними Асоціаціями Членами ФІФА, відповідною Конфедерацією та ФІФА. У разі, який Ви представили нашій увазі, виглядає, що РФС має намір афіліювати асоціації та клуби, які вже афілійовані до Федерації футболу України, а у такому випадку мабуть повинна застосовуватися ст. 84 Статуту ФІФА.

... беручи до уваги, що правова та фактична ситуація, що відноситься до Вашого запиту не ясна, ми шанобливо повідомляємо Вам, що ми не можемо розглянути питання про схвалення на даному етапі. Більше того, ми настійно рекомендуємо, щоб Генеральна асамблея РФС не афіліювала відповідні асоціації та клуби до того, як буде роз'яснена правова та фактична ситуація і будуть отримані відповідні дозволи згідно ст. 84 Статуту ФІФА, за наявності необхідних умов для цього.

Окрім того, ми радимо Вам проінформувати УЄФА про цю ситуацію, оскільки очевидно, що це питання стосується переходу асоціацій та клубів з однієї з її асоціації в іншу.

І нарешті, ми люб'язно звертаємо Вашу увагу на той факт, що дана інформація є спільною по своїй суті, а ,отже, не перешкоджає тому, що може виникнути ситуація, у якій будь-який компетентний орган може прийняти рішення з цього або подібного питання в майбутньому", - йдеться у листі.

Нагадаємо, у Росії заявляли, що не матимуть перешкод для того, щоб перевести команди з Криму у свій чемпіонат.

 

.

Коментарі ()