Головне

Прем'єр-ліга. 30 тур. Динамо - Зоря 3:1. Перемога за чотири хвилини

18.05.2014 20:14 808 0
Прем'єр-ліга. 30 тур. Динамо - Зоря 3:1. Перемога за чотири хвилини

Сергій Ребров впевненою перемогою над Зорею відзначив своє вже офіційне призначення на посаду тренера Динамо. Після яскравої гри у фіналі Кубка України з Шахтарем, в поєдинку проти Зорі, який для киян вже не мав ніякого турнірного значення, команда показала не менш впевнену гру.

Господарі з перших хвилин зустрічі почали нав'язувати супернику свій футбол, що вилилось у велику кількість моментів біля воріт Сантіні. Проте, відзначитись жодній з команд в перші 45-ть хвилин не вдалося. На перерву кияни пішли з подвійною перевагою над суперником як по ударах, так і моментах біля воріт.

У другому таймі малюнок гри не змінився - динамівці продовжували насідати, Зоря намагалася відповідати на контратаках. До 70-ї хвилини луганчанам вдавалося стримувати свого опонента, але наступні чотири хвилини стали кошмаром Юрія Вернидуба, який поховав шанси команди на шосте місце.

Юнес Беланда створив три моменти поспіль, які виявилися гольовими. Спочатку марроканець ювелірним пасом вивів Брауна Ідейе на побачення з голкіпером, і форвард відкрив рахунок. Вже за хвилину Юнес заробив пенальті, який впевнено реалізував Ярмоленко. Ну а в наступній атаці Беланда виконав класну "закидушку" до штрафного на Гармаша, який втретє розписався у воротах луганського голкіпера.

Відзначимо, що після цього Динамо не віддало супернику ініціативу, як це завжди бувало у бутність Олега Володимировича Блохіна, а продовжувало шукати шляхи на ворота суперника. Ще двічі кияни могли забивати, але Ярмоленку та Ідейе десь трохи не вистачило точності і везіння у своїх епізодах.

Також варто відзначити, що Ребров сьогодні дав шанс проявити себе молодим футболістам. Влад Калитвинцев провів хороший поєдинок, відігравши всі 90 хвилин, а 19-річному дебютанту Харатіну було відведено близько 15 хвилин ігрового часу. Також зі старту починали гру Безус, Цуріков та Селін, які при Блохіні засиділись на лаві для запасних.

Що стосується Зорі, то команді Вернидуба вдалося відіграти один м'яч з пенальті, але цей гол - максимум, на що могли розраховувати сьогодні луганчани. Команда провела хороший сезон, але трохи не дотягнула до 6-го місця, пропустивши на одне очко вперед донецький Металург.

Однак, у Зорі є всі шанси зіграти наступного сезону в Лізі Європи. Як відомо, Металург на три сезони позбавлений права участі в єврокубках, клуб подав апеляцію, але остаточне рішення у цій справі ще не було прийняте. Тому луганчанам залишається чекати новин з Лозанни, і готуватися до наступного сезону. У Зорі Юрія Вернидуба є потенціал в наступному році пробитися до Європи напряму.

Динамо - Зоря 3:1 (0:0)

Голи: 1:0 - Ідейе (69), 2:0 - Ярмоленко (71, пен), 3:0 - Гармаш (72), 3:1 - Даніло (83, пен)

Динамо: Рибка, Сілва, Велозу, Ярмоленко, Безус (Гармаш, 65), Ідейе, Віда (Сидорчук, 42), Селін, Беланда (Харатін, 78), Калитвинцев, Цуріков

Зоря: Сантіні, Болі (Петряк, 60), Каменюка, Даніло, Шунич, Вернидуб, Ярмаш, Любенович (Липартія, 82), Білий (Малиновський, 56), Грицай, Хомченовський

Попередження: Вернидуб (18)

Коментарі ()