Головне

Президента ФК Металіст Курченка оголосили у міжнародний розшук

23.04.2014 15:34 856 0

Президента харківського Металіста Сергія Курченко, який давно переховується за межами України, оголошено в міжнародний розшук. 

Про це заявляють у Генеральній прокуратурі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Прокуратура оголосила підозру голові Наглядової ради фірми "ВЕТЕК", відомому Курченку, який оголошений в міжнародний розшук", - сказав начальник Головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Олексій Денисюк.

Він також нагадав, що ГПУ за результатами проведених перевірок у березні розпочала кримінальне провадження стосовно службових осіб держпідприємств - виробників скрапленого газу: ВАТ "Укргазвидобування", Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз", ПАТ "Укрнафта", "які під виглядом реалізації газу для потреб населення умисно завищували обсяги реальних потреб у цьому".

"Створений таким чином надлишок скрапленого газу реалізовували комерційним структурам, які згодом реалізовували його на автозаправках", - зазначив Денисюк.

При цьому, за його словами, сума завданих збитків становить понад 1 млрд грн.

Раніше фото і дані українського олігарха Сергія Курченка з'явилися на сайті Міністерства внутрішніх справ в базі розшуку .

ГПУ та МВС підозрюють, що структури Курченка причетні з відмивання десятків мільярдів гривень.

Коментарі ()