Головне

Прем'єр-ліга. 25 тур. Ворскла - Шахтар. 1:0. Сачко знову переграв Луческу

13.04.2014 21:56 1003 0
Прем'єр-ліга. 25 тур. Ворскла - Шахтар. 1:0. Сачко знову переграв Луческу

Полтавська Ворскла, яка продовжує боротися за місця в єврокубках , сенсаційно переграла лідера першості донецький Шахтар, який у свою чергу веде запеклу боротьбу за чемпіонство в УПЛ.

Шахтар протягом усього матчу мав ігрову і територіальну перевагу, однак втілити її бодай в один забитий м'яч донецький клуб не зумів. Можливо, свою роль зіграв газон у Полтаві, який був далеко не найвищої якості. В деяких моментах це ускладнювало гірникам проводити швидкі і гострі атаки, і навпаки дозволяло госоподарям поля вдало захищатися, нав'язуючи силову і в'язку боротьбу.

У першому таймі Ворскла виглядала досить активно , і саме господарі поля змогли створити перший небезпечний момент 16-й хвилині: Янузі виконав навіс у штрафний на Яховича, той пробив головою, але Каніболоцький правильно вибрав позицію і зумів відбити цей удар. Приблизно через 5 хвилин свій момент мали і гірники, однак Тейшейрі забракло влучності вразити ворота з 11 метрів, а ще через дві хвилини свій момент змарнував Коста, який з гострого кута після передачі від Срни пробив у Непогодова. Під завісу тайму у роздягальну зі штрафного міг забивати Турсунов, однак завадив йому в цьому Каніболоцький, вдало зігравший на виході.

Другий тайм зустрічі почалася з двох небезпечних штрафних біля воріт Шахтаря. Спочатку небезпечно виконав стандарт Маркоскі, а хвилиною пізніше Дедечко метрів з тридцяти гостро пробивав, однак Каніболоцький зумів парирувати цей м'яч на кутовий. Загалом, у перші двадцять хвилин другого тайму полтавчани повністю перегравали донецьку команду, дозволивши створити біля своїх воріт лише один небезпечний момент, який на двох створили Тейшейра і Едуардо, однак першому у підсумку забракло влучності.

Шахтар згодом прибрав ініціативу до свої ніг, але зламати оборону господарів поля підопічним Луческу сьогодні не судилося. Ворскла продовжувала грамотно діяти у захисті, а на 84-й хвилині зовсім вийшла вперед: Дедечко пробив з-за меж штрафного, після рикошету м'яч на лівому краю штрафного підхопив Міщенко, виконав навіс на вільного Яховича, який з другої спроби таки переграв Каніболоцького. Варто зазначити невдалу гру Срни, який до кінця не поборовся на своєму фланзі, і прикре падіння Ракицького, який звалився на газон у самий невідповідний момент.

В останні хвилини матчу Шахтар спробував переломити хід зустрічі, однак Ворскла зуміла втримати переможний рахунок.

Коментарі ()