Головне

Прем'єр-ліга. 24 тур. Таврія - Дніпро 0:2. Дніпряни й далі без втрат

05.04.2014 16:52 664 0
Прем'єр-ліга. 24 тур. Таврія - Дніпро 0:2. Дніпряни й далі без втрат

Одразу декілька причин викликали цікавість до матчу Таврії та Дніпра. Дніпропетровці першими з українських команд вирушили на гру до Сімферополя з моменту початку російської окупації Кримського півострова, що викликало масу організаційних питань. Що ж, як і вчорашня зустріч Севастополя та Ворскли, звітний поєдинок підтвердив: хоча проведення матчів у Криму й пов’язане з багатьма незручностями для гостьових команд (як то російські візи для легіонерів чи автобусна поїздка, викликана закритим повітряним простором) та їх вболівальників, але загалом можливе.

Зі спортивної ж точки зору цікаво було подивитися на те, як Дніпро зіграє з аутсайдером після двох перемог над грандами. Адже й самі дніпряни на чолі з Рамосом зазначали, що часом їм навіть легше грати проти лідерів, аніж проти команд, які наглухо зачиняються в обороні. До того ж, склад Дніпра вийшов зовсім експериментальним: Лаштувка замінив у воротах дискваліфікованого Бойка; не поїхав до Сімферополя Стрінич, замість якого на нерідній позиції лівого захисника вийшов юний Блізніченко; лишився в запасі Канкава, натомість шанс проявити себе отримав Політило; відпочивав на лаві запасних і Коноплянка.

І хто знає, як би такий склад гостей долав насичену оборону, якби не допоміг швидкий і дещо курйозний гол. На дев’ятій хвилині Матеус виконав простріл з лівого флангу до карного майданчика, але оборонці Таврії з ним впоралися. І Причиненкові залишалося просто вибити м’яча куди подалі, та натомість захисник поцілив точно у ногу Джуліано. Бразильцеві навіть пробивати не довелося – м’яч відскочив просто до воріт.

Тож далі гра йшла вже під диктовку Дніпра. Таврія мала грати більш відкрито, а гостям тільки цього й треба було, тож моменти біля воріт Погорілого виникали один за одним. Впорався голкіпер із виходом Селезньова віч-на-віч, далі вже і воротаря обіграли нападники гостей, але після удару Зозулі виніс з лінії воріт м’яча Гуменюк. А кримчанам відповісти було нічим – майже всю гру Лаштувка провів без роботи.

Ще легше стало дихати Дніпру після того, як і друга половина зустрічі почалася швидким голом. Цього разу м’яч у штрафному майданчику влучив в руку Пінту, арбітр вказав на одинадцять метрів, і Калініч впевнено переграв голкіпера. А за рахунку 2:0 дніпряни вже ніколи нікуди не поспішають, граючи для власного задоволення.

Так було і цього разу. Ініціатива нібито перейшла до сімферопольців, але до гольових моментів справу довести їм так і не вдалося. Єдиний пам’ятний епізод біля воріт Дніпра пов’язаний не з можливим голом, а з зіткненням Лаштувки та Коробки, після якого були побоювання, що не зможе продовжити гру воротар гостей. Однак лікарі свою справу зробили, і чеський голкіпер дограв свій перший матч в цьому чемпіонаті до кінця.

Тож матч завершився впевненою перемогою Дніпра, який продовжує боротьбу за найвищі місця без очкових втрат у новому році. А от Таврія, правовий статус якої і участь в чемпіонаті України наступного сезону викликають великі запитання, все ближча до того, аби залишити Прем’єр-лігу за чисто спортивним принципом.

Коментарі ()