Головне

Терновий: "Заява Луческу - його особиста думка, у ФФУ інше бачення"

03.04.2014 22:50 314 0

Нинішній сезон чемпіонату України буде дограний без змін, підстав для припинення першості немає.

Про це кореспонденту ИТАР-ТАРС заявив керівник департаменту інформації Федерації футболу України (ФФУ) Павло Терновий.

Раніше головний тренер Шахтаря Мірча Луческу перед матчем з Карпатами запропонував призупинити чемпіонат України через те, що частина клубів переживає великі фінансові труднощі, а також через неясність з майбутнім кримських команд - сімферопольської Таврії і Севастополя.

"Не бачу приводу для такої розмови, Заява головного тренера Шахтаря Мірчі Луческу - це тільки його особиста думка. Я не знаю, чому він вирішив, що у харківського Металіста та одеського ​Чорноморця серйозні фінансові проблеми, а ситуація з кримськими командами зовсім туманна й незрозуміла", - зазначив Терновий.

"У нас інше бачення - кримські клуби є діючими членами української прем'єр-ліги, беруть участь в чемпіонаті країни і, дасть Бог, так буде завжди", - заявив він.

На думку Тернового, для того, щоб припинити чемпіонат України, потрібні серйозні підстави.

"Для такої дії необхідно, щоб українська Прем'єр-ліга, як організація, якій ФФУ делегувала повноваження на проведення змагань, виступила з відповідною заявою до федерації", - зауважив функціонер.

"Тоді буде створена спеціальна комісія, яка детально проаналізує ситуацію і ухвалить зважене рішення, засноване як на внутрішньому регламенті, так і на нормах ФІФА та УЄФА. і тільки тоді чемпіонат може бути припинений і замінений іншим турніром.

Зараз же ніяких підстав для таких дій немає, і я не думаю, що вони з'являться в найближчому майбутньому", - резюмував Терновий.

Коментарі ()