Головне

ФІФА не буде відбирати ЧС-2018 в Росії через загарбання Криму

03.04.2014 09:57 498 0

ФІФА прийняла рішення не відбирати у Росії право на участь в Чемпіонаті світу з футболу 2014 року.

Про це повідомляє Газета.Ru з посиланням на Wall Street Journal.

Про це стало відомо з листа, спрямованого генсеком організації Жеромом Вальке сенаторам США, які раніше виступили з пропозицією не лише відмовити збірній Росії в участі в Чемпіонаті світу у Бразилії, але і відібрати у країни право проведення мундіалю в 2018 році.

Як пояснив Вальке, правила і норми ФІФА "не поширюються на осіб, які не мають відношення до пірамідальної структури футболу". Таким чином, він підкреслив, що національні збірні країн не можуть нести відповідальність за дії своєї державної влади, пише видання.

Між тим американські сенатори відреагували на лист генсека ФІФА, заявивши, що організація "ігнорує свою історію".

"Ці аргументи не підтверджуються фактами. Югославії було відмовлено в участі на чемпіонатах Європи і світу 1992 і 1994 років із-за протиправної поведінки країни під час балканських воєн", - заявив ініціатор пропозиції, сенатор Ден Коутс.

На початку березня 2014 року американські сенатори Марк Кірк і Ден Коутс надіслали лист главі ФІФА Зеппу Блаттеру з проханням призупинити членство Росії в Міжнародній футбольній федерації і відібрати у держави право проведення чемпіонату світу по футболу в 2018 році через воєнне загарбання Криму.

Коментарі ()