Головне

Невдача Металіста, ювілей Ротаня, домашній антирекорд Динамо. Акценти 21-го туру УПЛ

17.03.2014 22:50 599 0
Невдача Металіста, ювілей Ротаня, домашній антирекорд Динамо. Акценти 21-го туру УПЛ

"Чемпіон" започатковує нову рубрику. Вашій увазі підсумки 21-го туру чемпіонату української Прем’єр-ліги у головних акцентах відіграного вік-енду.

Подія туру
Довгоочікуване відновлення офіційних матчів на українських полях. 22-й чемпіонат вищого українського дивізіону – без сумніву, найбільш багатостраждальний в історії вітчизняного футболу. Вимушене перенесення першості на два тижні призвело до втрати перспективи ігрового тонусу – вихід команд на пік фізичної готовності, вочевидь, планувався раніше. Однак тепер головним завданням країни, її футбольних функціонерів та усіх громадян, від яких залежать фактори, формуючі важливі, у тому числі, й для футболу, речі, є збереження кількісного та якісного представництва УПЛ перед зовнішньою загрозою.

Сенсація туру
"Говерла" відібрала очка в оновленого "Металіста". Перший матч під керівництвом в.о старшого тренера Ігоря Рахаєва обернувся для харків’ян глевким млинцем. Незважаючи на симпатичну гру зовні колишнього "Металіста", команда не змогла переграти гостей. Серед основних причин – слабка реалізація створених моментів. Про суддівський "привіт" харків’янам читайте у найближчий час у нашому окремому матеріалі.

Ювілей туру
Руслан Ротань зіграв 300-ий матч в рамках елітного українського дивізіону. Капітан "Дніпра" - фактичний Хав’єр Дзанетті дніпропетровського клубу. Нетривалий вояж у київське "Динамо" лише підкреслив необхідність існування союзу "Ротань-"Дніпро" - з часу другого пришестя у рідний клуб та місто, Руслан є ключовою фігурою будь-якого колективу. Після досягнення рубежу у 30 років гра Ротаня тільки засяяла новими барвами – "український Пірло" розділяє звання кращого центрального півзахисника з нашим паспортом з Денисом Гармашем, але помітно переважає того у лідерських якостях. Недарма саме Ротань – головний претендент на носіння почесної гетьманської пов’язки на рукаві після імовірно скорого завершення міжнародної кар’єри Анатолієм Тимощуком.

Матч туру
"Ворскла" розписала мирову з "Зорею" у Полтаві. Стратегічно важливий результат у боротьбі за Лігу Європи порадував донецький "Металург" - днем раніше той також втратив очки. Таким чином, збережено статус-кво, а полтавці та луганці мають розраховувати на свої сили у куди більшій мірі, ніж МД – варіант відірватися від конкурентів силою особистої зустрічі ними частково вже використано.   
-Перфоманс туру. Українські вболівальники виявили активну громадянську позицію у нелегкий для країни час. У всіх без винятку матчах УПЛ поточного туру фанати кожного клубу продемонстрували єдність та підтримку територіальної цілісності країни. Дороговказом до мети любителів футболу на стадіоні виступив гімн України, назви міст та команд-опонентів, які лунали на аренах країни.

Вчинок туру
Ігор Суркіс за власний рахунок доправив симферопольську "Таврію" у Київ. Можна скільки завгодно рахувати гроші інших і вказувати на витрачені "копійки" серед сонму коштів багатшої за переважну більшість українців людину, однак для початку треба знайти достойний приклад "тут і зараз", а не в нашій уяві. Незважаючи на численні кадрові прорахунки та сумнівну кваліфікацію Суркіса-молодшого на чолі найбільш титулованого клубу країни проти одного відомого віце-президента УЄФА, в Ігоря Михайловича не віднімеш дитячої любові до "Динамо" та футболу, і це просто причаровує.

Антирекорд туру
НСК "Олімпійський" опустив планку відвідуваності ще нижче. Матч "Динамо" та "Таврії" на "Олімпійському" відвідали 11 575 глядачів, що стало новим антирекордом найбільш місткої арени України. Не приємна оку гра улюбленої команди, відсутність масштабної роботи з залучення нових вболівальників, загострена ситуація у країні та зіпсована погода – ось головні фактори низької уваги до візитівки футбольного Києва, деякі з яких вкотре залишаються незмінними. Справедлива претензія багатьох вболівальників - не вельми ранній, як для вихідного дня, початок матчу, у ситуації київського гранда, не тільки могла, а й мала бути врахована - на рахунку, як то кажуть, кожен "патрон" вболівальника!

Газон туру
Стан газону "Дніпро-Арени" на початок весни – незмінний, незважаючи на зміну останньої цифри. У новий рік – зі старими проблемами. Дніпропетровський "Дніпро" поки не знайшов панацею від біди, яка, за словами того ж Рамоса, у минулому чемпіонаті коштувала команді не одного очка. Підопічні іспанського наставника орієнтовані на незмінно атакуючий стиль гри, яка неодмінно залежна від травинок чи, у випадку ДД, їх частої відсутності під ногами. Щоб сподіватися на якісний прорив у справі досягнення омріяної мети – виграшу трофею чи принаймні попадання у ЛЧ, треба в буквальному сенсі відчувати не землю під ногами.

Гравець туру
Євген Селезньов знаходиться у відмінній формі, що показав матч проти "Севастополя". Відсутність Романа Зозулі на вістрі атак "Дніпра" не стала причиною для зменшення рівня ефективності атак ДД – інший нападник збірної України радо згадав часи, коли виконував соло на місці тепер екс-форварда "Динамо". Дубль у ворота кримчан робить Селезньова реальним претендентом на звання кращого бомбардира – місце "вакантне" після від’їзду з України Марко Девича.

Гол туру
Євген Коноплянка у матчі з "Севастополем" зміг засмутити Олега Чуваєва влучним ударом. Півзахисник "Дніпра" продовжує радувати своїх шанувальників – для Коноплянки зимового міжсезоння мов і не було. Друга частина чемпіонату може стати для Євгена останньою перед переходом у серйозний західноєвропейський клуб, однак для цього хавбек ще має нагородити нас не одним феєричним дійством на українських полях.

Коментарі ()