Головне

ФІФА може забрати в Росії ЧС-2018 через загарбництво Криму

17.03.2014 19:09 545 0

Через військову інтервенцію Росії на територію України, крім економічних і політичних обмежень на Російську Федерацію можуть накласти ще й футбольні санкції. ФІФА готова розглянути можливість позбавити Росію права проводити Чемпіонат світу з футболу 2018 року.

Футбол 24 з посиланням на британський The Telegraph інформує, що футбольні чиновники готові розглянути питання щодо позбавлення Росії права проведення Чемпіонату світу-2018.

"Попри те, що світова та європейська футбольні асоціації є повністю незалежними, європейські політики не дозволять їм продовжувати політику "футбол - це просто бізнес", коли одна країна зазіхає на територіальну цілісність України, гарантовану, зокрема, Росією та США", - пише видання.

Також розглядається можливість серйозного тиску на УЄФА та клуби західної Європи, які мають тісний фінансовий зв'язок з Росією. Зокрема, мова йде про німецький "Шальке", титульним спонсором якого є кампанія "Газпром". Також під пильною увагою "Зеніт" і "Челсі".

The Telegraph зазначає, що уболівальники "Челсі" готові навіть просити босів клубу розірвати угоду з російським газовим монополістом. Однак не варто забувати про те, що "Газпром" є спонсором Ліги чемпіонів УЄФА (найдорожчого клубного турніру Європи), а недавно почав співпрацю також з ФІФА.

Як відомо, Європарламент вимагав, щоб на матч 25-го туру чемпіонату Німеччини проти "Аугсбурга" футболісти "Шальке" вийшли на поле без написів "Газпром" на майках. Проте, враховуючи спонсорський контракт з росіянами, гельзенкірхенці відмовились це зробити навіть на один матч.

Європейські експерти вважають, що цей момент тиску може бути лише початком у низці дій для запобігання ескалації військового конфлікту з боку Росії, а також стане важливим кроком, щоб змусити Путіна до переговорів та компромісів.

Нагадаємо, вболівальники німецького футбольного клубу "Шальке-04" просили скасувати зустріч футболістів команди з президентом Росії Володимиром Путіним. Як відомо клуб з 2007 року спонсорується "Газпромом". Від російської компанії "Шальке-04" отримує 15 млн євро на рік, пише zaxid.net.

Коментарі ()