Головне

Президент Севастополя: "Хочемо в РФПЛ, але не все залежить від нас"

17.03.2014 16:45 867 0

Севастополь планує подавати запит на участь у російській національній першості починаючи з майбутнього сезону.

Про це заявив президент Севастополя Олександр Красільніков.

В даний момент севастопольська команда виступає в українській Прем'єр- Лізі і займає в турнірній таблиці 11-е місце, набравши 19 очок.

16 березня відбувся загальнокримський референдум, за підсумками якого 96,77 % виборців проголосували за приєднання Криму до Росії.

Держдума РФ вже готова прийняти відповідне рішення.

"Звичайно, багато уболівальників хочуть, щоб кримські команди приєдналися до російського чемпіонату. Але бажання - це бажання. На жаль, на сьогоднішній день не все залежить від бажання російського чемпіонату, не кажучи вже особисто про нас", - зазначив він.

"Є УЄФА і ФІФА, по чиїх нормативних документах ми повинні діяти. У разі недотримання цих правил навіть РФС і ФФУ можуть бути покарані. Ми робимо все, що є в наших силах. Готуємо пояснювальну записку до Федерації футболу України, оскільки поки що є суб'єктами української Прем'єр-Ліги", - заявив Красільніков.

За його словами, керівництво Севастополя паралельно буде відправляти лист до УЄФА, щоб розповісти про своє становище з проханням підказати, як вийти з ситуації, що склалася.

"Звичайно, нам хотілося б, щоб вже до чемпіонату-2014/15 ситуація прояснилася. Але це не в силах наших федерацій - все залежатиме від дій УЄФА і ФІФА", - пояснив функціонер.

"Звичайно, все ще потрібно узгодити, але клубу дійсно не хотілося б опускатися нижче свого рангу. Збереження місця у вищому дивізіоні - це нормальне бажання.

Чи буде підніматися питання про розширення РФПЛ? Ми будемо звертатися на цю тему з листом в Російський футбольний союз. Головне питання полягає в тому, чи приймуть нас у російську футбольну сім'ю", - наводить слова Красільнікова сhampionat.com.

Коментарі ()