Головне

Перехід сімферопольської Таврії в російський чемпіонат може призвести до санкцій УЄФА - джерело у ФФУ

17.03.2014 15:58 429 0

В Федерації футболу України обговорюються механізми протидії тиску, який чиниться на сімферопольську Таврію кримською владою і російськими футбольними функціонерами, а також можливість ініціювання міжнародних санкцій проти Російського футбольного союзу.

Про це Українським Новинам повідомило джерело в правлінні ФФУ.

"Після вчорашнього матчу в Києві Таврію засипали "вигідними" пропозиціями кримські і російські чиновники, що вимагають виходу команди з чемпіонату України. Аналогічні пропозиції надходять і ФК Севастополь.

У разі насильницького переведення хоча б однієї з українських команд в російський чемпіонат, ФФУ звертатиметься до УЄФА та ФІФА з вимогою ввести санкції проти російської футбольної федерації", - повідомило джерело.

Водночас у ФФУ високо оцінили рішення Таврії про проведення стартового матчу весняної частини чемпіонату України в день проведення кримського "​референдуму" на київському стадіоні.

За даними ЗМІ, після матчу футбольний клуб з Криму залишився в Києві .

У сьогоднішньому інтерв'ю для російського видання Совєтский спорт генеральний директор Таврії Олександр Бойцан висловив сумнів у доцільності переходу кримських клубів у нижчі ліги російського чемпіонату.

"Зараз Таврія- член Федерації футболу України та української прем'єр-ліги. Будемо в штатному режимі проводити матчі, що залишилися", - заявив він.

Нагадаємо, що УЄФА і ФІФА можуть висунути серйозні санкції до Росії у зв'язку з конфліктом у Криму.

Коментарі ()