Головне

Прем'єр-ліга. Металіст - Говерла 1:1. Швецов врятував ужгородців від поразки

16.03.2014 22:10 904 0
Прем'єр-ліга. Металіст - Говерла 1:1. Швецов врятував ужгородців від поразки

Металіст і Говерла в зимове міжсезоння зазнали істотних змін. З харківської команди після тривалого періоду роботи пішов Мирон Маркевич. Покинули команду і лідери команди - Соса, Девич, незрозуміла ситуація з перспективним новачком Гомесом, який так і не повернувся в Харків для продовження сезону. У свою чергу офіційно дебютував екс-захисник Динамо Айіла Юссуф.

Говерла також вийшла на матч оновленим складом, на матч проти Металіста Вячеслав Грозний виставив одразу шістьох нових футболістів.

Першого забитого м'яча вболівальникам на ОСК Металіст довелося чекати недовго. Говерла у незвичній для себе манері одразу полізла на ворота суперника і вже на 8-й хвилині матчу Шарпар пробив Горяінова після грубої помилки Гуйє, який у своєму штрафному майданчику намагався "ефектно" переграти майбутнього автора голу.

Для господарів поля цей пропущений м'яч виявився, як холодний душ. Харків'яни одразу прокинулися і провели декілька небезпечних атак. В одному з епізодів гості порушили правила і після стандарту відзначився Гуйє. Хав'єр виконав бездоганну навісну передачу у штрафний майданчик суперника, де першим за всіх виявися сенегалець, який в "стилі Ібрагімовича" переправив снаряд у ворота Надя.

Забитий гол додав господарям впевненості, і вони продовжували володіти ініціативою. Говерла в свою чергу змушена була повністю закритися на своїй половині поля. За 10 хвилин до завершення першого тайму подвоювати рахунок міг Гоменюк, який після прострілу від Бланко зовсім трохи не влучив у ворота.

Початок другого тайму дещо нагадав першу половину зустрічі. Говерла знову почала активно, але вистачило ужгородців приблизно на хвилин десять. Металіст швидко захопив ініціативу і створив дуже багато гольових моментів. За гостей відминний матч провів Надь, який відбивав фактично все, що летіло у ствір воріт. Один раз заступилася за Говерлу і стійка - небезпечно пробивав Бланко. Декілька хороших нагод мали Азеведо і Хав'єр, але матеріалізувати все це бодай у один забитий м'яч їм не вдалося.

Справжні проблеми для ужгородців почалися на 70-й хвилині матчу. Орос, який замінив Вечурко на початку другого тайму грубо "скосив" Бланко, у підсумку - пряма червона картка і меншість для Говерли. Атаки господарів поля стали ще більш гострими, але забити команда Рахаєва змогла лише на 4-й доданій хвилині матчу, коли відзначився Едмар, однак на думку головного арбітра матчу Швецова, натуралізовинй українець перебував в офсайді, якого за повторами не було і близько - у підсумку 1:1.

Коментарі ()