Головне

Прем'єр-ліга. Дніпро - Севастополь 3:0. Підтримали лише морально

15.03.2014 22:44 877 0
Прем'єр-ліга. Дніпро - Севастополь 3:0. Підтримали лише морально

Незвично затяжна зимова пауза нарешті завершилася, і внутрішня першість повернулася до Дніпропетровська. Причому суперник до Дніпра приїхав непростий з огляду на ситуацію в країні - ФК Севастополь. Але якогось політичного протистояння на трибунах не відбулося: та двадцятка вболівальників гостей, що приїхала на гру, була налаштована цілком проукраїнськи, вивісила на своєму секторі державний прапор України, прапор ВМС України та червоно-чорний стяг, а також активно підтримувала переклички з господарями "Слава Україні - Героям Слава". Тож єдиний гострий політичний меседж надійшов від фанів Дніпра, які повісили на своїй трибуні банер із красномовною абревіатурою "ПТН ПНХ".

Що ж до суто спортивної площини, то й тут суперник для Дніпра мав бути принциповим, адже у попередніх трьох зустрічах із Севастополем дніпряни спромоглися набрати лише 2 очки. А окрім історичних моментів, не все гаразд було в господарів і зі складом: через травми та дискваліфікації пропускали гру Мандзюк, Федецький, Чеберячко (що змусило шукати нових варіантів у захисті), Зозуля, і навіть Хуанде Рамос змушений був спостерігати за грою з трибун.

Та все це не завадило дніпропетровцям впевнено досягти свого. З початку зустрічі насіли вони на захист Севастополя, і коли той помилився, були до цього готові. На 18 хвилині Причиненко надто довго не міг визначитися, як розпорядитися м’ячем біля своїх воріт, і одразу ж його атакували Матеус та Селезньов. Перший м’яча з-під ніг оборонця вибив, а другий, вийшовши сам-на-сам із воротарем, відправив його до сітки воріт.

Плану "Б" в севастопольців не знайшлося, тож Дніпро надалі грав у своє задоволення. Хороший момент мав Джуліано, пробивши зовсім поруч із хрестовиною. Вже за хвилину він же вивів на хорошу позицію Матеуса, з ударом бразильця Чуваєв впорався, але на добиванні вже чатував Селезньов - 2:0. І тут же ледь не став рахунок розгромним, коли Причиненко, знімаючи м’яча з ноги Джуліано, зрізав його у стійку власних воріт.

На другий тайм Дніпро вийшов вже зовсім розслабленим, але варто визнати, що Севастополь своєю грою цьому лише сприяв. За весь матч так і не побачили ми чогось цікавого біля воріт Бойка. А дніпропетровці таки дочекалися на свій шанс, аби зробити рахунок розгромним. На останніх хвилинах прокинувся не надто помітний до цього Коноплянка, пройшов кількох суперників на фланзі і, обігравшись із Селезньовим, пробив Чуваєва в ближній кут, поставивши ефектну крапку в матчі.

Розгром, і над Дніпро-Ареною пролунав гімн України, а вболівальники Дніпра знову висловили підтримку своїм побратимам із Севастополя. Шкода лише, що вдома на тих чекають проблеми значно більші, аніж невдача улюбленого клубу. Тому можемо лише побажати їм, аби ситуація в їх місті і регіоні налагодилася і вони знову могли зосередитися на футболі.

Коментарі ()