Головне

Ліга Чемпіонів. "Барселона" - "Ман. Сіті" 2:1. Спокійно - у чвертьфінал

12.03.2014 23:35 1000 0
Ліга Чемпіонів. "Барселона" - "Ман. Сіті" 2:1. Спокійно - у чвертьфінал

Як писав днем тому мій колега про протистояння "Баварії" й "Арсеналу", так доводиться і мені розпочинати свій звіт про матч-відповідь "Барселони" та "Манчестер Сіті". Без особливих пригод каталонці проклали собі шлях у чвертьфінал Ліги Чемпіонів нинішнього розіграшу. Маючи в активі 2:0 після зустрічі на "Сіті оф Манчестер", підопічні Херардо Мартіно спокійно втримали перевагу, подарувавши прихильникам футболу яскравий футбол.

Хоча не можна сказати, що "Ман. Сіті" відіграв невиразно. "Міщани" старалися, на початку обох таймів навіть нав'язували супернику свою боротьбу, однак "Барселона" - є... Правильно. "Синьо-гранатові" витримувати спурт гостей, після чого прибирали м'яч до своїх ніг (при цьому тотальної переваги у володінні м'ячем, до чого всі звикли, у них не було). Мессі, Іньєста та Хаві вели, як і зазвичай, своїх партнерів за собою.

Перший тайм запам'ятався неймовірною кінцівкою. Спочатку Харт рятував "Ман. Сіті" після ударів Неймара та Хаві. Згодом Вальдесу довелося вступити у гру, коли Сільва п'ятою відпасував під вистріл Насрі. А завершитися перші 45 хвилин мали взяття воріт, проте Фернандіньо головою виніс м'яч з лінії після удару Неймара.

Наперед забігаючи, можна зазначити єдиний момент, чим не сподобався цей матч, - суддівством. У першому таймі французькі арбітри на призначили пенальті у ворота Харта (11-метровий, швидше, був), а потім через оффсайд не зафіксували цілком правильний гол від "Барси" (тут повтори так і не дали однозначного рішення). А у другому таймі у чи не найвирішальніший момент рефері не побачили пенальті на Джеко (тут повтори також не дали відповіді, чи бив Піке форварда по нозі).

На початку другої половини команди обмінялися супершансами. Мессі пройшов півполя, прибрав Лескотта та пробив у дальню стійку. У відповідь Джеко головою пробивав у "дев'ятку" після навісу з флангу. Як Вальдесу вдалося дістати м'яч у цьому епізоді, невідомо - нереальний сейв просто він виконав. Зрештою, прихильники футболу (переважна більшість) почали ловити себе на думці, що "синьо-гранатові" мають от-от забити. Так і сталося. Фебрегас віддав на хід Мессі, який уникнув оффсайду, і той перекинув Харта.

Після вилучення Сабалети, який не погодився з непризначеним 11-метровим на Джеко, "Манчестер Сіті" стало ще важче. Але "міщани" зібралися та забили - Компані переправив м'яч у сітку після скидки Джеко. Та "Барселона" нічиєї у цей вечір не хотіла, що підтвердили у компенсований час Іньєста та Дані Алвес. 2:1 - "Барселона" спокійно виходить у чвертьфінал.

Коментарі ()