Головне

Інший "Манчестер Юнайтед"

03.03.2014 15:57 528 0
Інший "Манчестер Юнайтед"

До недавніх пір Ліга Чемпіонів залишалася єдиним турніром, у якому шанси на перемогу "Манчестер Юнайтед" не були математичними. А тепер, після повернення з Греції, і в цьому турнірі "манкуніанці" далекі від перемоги. У даній статті хотілося б приділити увагу клубу, який є чинним чемпіоном Англії, але який може залишитися без єврокубків на наступний сезон.

Після відходу сера Алекса та призначення на посаду головного тренера "МЮ" Девіда Мойєса, було ясно, що це буде інший "Юнайтед". Але ніхто не міг собі уявити, що він буде такий: невиразна гра футболістів, які, окрім як нескінченних навісів і прострілів у штрафний майданчик, не знають що робити ( частенько, нинішня гра "Манчестера" нагадує гру "Сток Сіт " під керівництвом Тоні П'юліса). "Дияволи" проводять один з найгірших сезонів в англійській прем'єр-лізі, вилетіли з розіграшу двох Кубків і знаходяться на грані вильоту з Ліги Чемпіонів.

Є питання, немає відповідей

Питається, у чому може бути причина такого провалу? Адже ігровий колектив залишився колишнім, який роком раніше виграв внутрішню першість з величезним відривом. Як показав час - проблема у наступнику Алекса Фергюсона. Відверто кажучи, поки що Мойєс не залишає вражень людини, яка замінить "Великого Шотландця". Багато хто скаже, що на Девіда чиниться занадто великий тиск, як з боку ЗМІ, так і з боку вболівальників. Але скажіть, хіба це не було очевидно? Та й сам Мойєс, якщо не знав, то повинен був здогадатися, що ні Моурінью зі своїми інтерв'ю, ні Пеллегріні зі своєю новою спробою домогтися висот з топ-клубом, не будуть такими обговорюваними, як дії шотландського фахівця у якості заміни Фергюсона. Можливо, саме підвищена увага до своєї персони і не дає йому розкритися і перейти у ряди топ-тренерів.

Гроші є, немає результатів

Усі ми пам'ятаємо роботу Мойєса в "Евертоні", адже минуло не так багато часу. І всі ми також пам'ятаємо, який боєздатний колектив він зумів побудувати, незважаючи на те, що в "ірисок" були обмежені ресурси, і на трансферному ринку було складно розгулятися. Чого не скажеш про "Манчестер Юнайтед". Грошей на трансфери керівництво не шкодує, як говориться, - бери та купуй. Чим, власне, Девід і скористався у зимове вікно, підписавши Мату за великі гроші (близько 37 млн ​​фунтів). Але і Хуан, з усіма своїми талантами, не може вирішити всі проблеми клубу.

Та й то, де Мата може допомогти, так це в атакуючій лінії, а що робити із захистом? Відич і Фердінанд - найкраща пара центральних захисників. Так говорили сезони 3-4 тому. Зараз же від цієї пари залишилися тільки імена та спогади про минулі досягнення. Ріо вже час їхати на заробітки у лігу МЛС або в Азію, як роблять багато зірок на завершальній стадії своєї кар'єри. А Відич, напевне, вже подумки відпрацьовує контакт, підписаний з італійським "Інтером".

Але що найбільше здивувало на тлі проблем з організацією гри клубу, так це виступи Вейна Руні у цьому сезоні. Всім відомо про конфлікти нападника з Мойєсом. Саме після призначення другого на посаду головного тренера "МЮ" Руні заявив про бажання піти з клубу, спираючись на те, що йому не подобаються методи Девіда, які він застосовував ще працюючи з Руні в "Евертоні". Так от, незважаючи на всі ці конфлікти, Вейн проводить чудовий сезон, будучи кращим у складі команди.

Якщо Руні проводить видатний сезон, то його колега по амплуа Робін ван Персі цим похвалитися не може. Часті травми голландця не дають йому вийти на належний рівень і показувати зразкову гру. У зв'язку з цим були чутки, нібито Робін хоче повернутися назад в "Арсенал".

Повернення вождя

Якщо мова пішла про те, хто куди вирішив повернутися, то не було і дня, щоб британські ЗМІ не пророкували повернення сера Алекса Фергюсона назад на тренерський місток. Автору цих рядків особисто здається, що це абсурд, і такого не повинно статися. Вік уже не той, та і як це буде виглядати у майбутньому: Ви тренуйте, якщо щось піде не так, то прийде дідусь Фергюсон і все поправить? Ні, є думки, такого не станеться. Боси "МЮ" повинні показати, що відчувають повну довіру до нинішнього тренера.

У всякому разі, власники клубу мають дати час Мойєсу, хоча б до кінця цього сезону. Не варто робити поспішних дій, які можуть призвести до ще більш гірших наслідків. Найважливіше зараз - надавати довіру наставнику "манкуніанців", і трохи терпіння. Як говориться - "Рим не відразу будувався".

Коментарі ()