Головне

Ліга Європи. "Шахтар" - "Вікторія" 1:2. Реквієм по амбіціях

27.02.2014 22:15 1270 0
Ліга Європи. "Шахтар" - "Вікторія" 1:2. Реквієм по амбіціях

Після матчу в Чехії з "Вікторією", де "Шахтар" зіграв унічию 1:1, очевидно, що Мірча Луческу і вся його команда недооцінила чехів. У грі на "Донбас-Арені" гості постали організованою, фізично сильною командою, яка майже всю гру зуміла стримувати атакуючий порив господарів.

Так, у "Шахтаря" була територіальна та ігрова перевага, але по-справжньому голкіпер "Вікторії" Болек виручив команду лише в другому таймі після удару Дугласа Коста. В усіх інших моментах, яких була ціла купа, Адіано, Коста, Шевчук, Стапаненко, Кривцов та інші били куди завгодно, але не у ворота "Вікторії". І це вже не питання фарту, а більше функціональної та психологічної готовності.

Не пощастило "Шахтарю", що команда не забила швидкий гол, а ось гості відзначилися двічі протягом чотирьох хвилин. Обидва голи були забиті після помилок захисту "Шахтаря" та рикошетів. Коли забивався перший гол Тецл зібрав біля себе чотирьох гравців, а Коларж легко пробив П`ятова. У другому м`ячі вже провал на лівому фланзі і дають безперешкодно бити Петржелі, і знову рикошет, і знову гол.

Для "Шахтаря" 0:2 у першому таймі - це був нокаут, від якого команда так і не відійшла. Чехи в другому таймі віддали ініціативу гостям і грали біля своєї штрафної. Гарна організація гри, а також майже вдвічі менша кількість браку при передачах, дозволяли гравцям "Вікторії" тримати оборону на нуль.

"Шахтар" у заключній 45-хвилинці по кілька хвилин тримав в облозі ворота чехів, але завершального удару не було. Падали у штрафній "Вікторії" один за одним Ілсінйьо з Бернардом, але суддя з з Нідерландів пол ван Букел був безапеляційний.

Вже з хвилини 70-ї "організація" гри "Шахтаря" почала і зовсім розвалюватися. Більшість добре розуміла, що при такій грі в захисті "Вікторії" три м`яча "гірникам" не забити. Під завершення другого тайму гол з оффсайду провів Феррейра, і суддя його скасував. А через кілька хвилин вже чистий м`яч забиває Адріано. Часу, що залишився у "Шахтаря" було замало навіть для одного голу.

"Вікторія" без особливих проблем вистояла і зуміла пройти команду, яка значилася серед фаворитів на перемогу в Лізі Європи цього сезону.

Коментарі ()