Головне

Ліга Європи. "Динамо" - "Валенсія" 0:2. "Pray for Heroes", або Коли претензій немає...

20.02.2014 22:03 1148 0
Ліга Європи. "Динамо" - "Валенсія" 0:2. "Pray for Heroes", або Коли претензій немає...

Думаю, у цей день більшість спортивних звітів в Україні починалися зі слів "важко щось писати у такий день"... І справді важко... Коли за вікнами у кількох кілометрах гинуть люди, а ти змушений писати про спорт... Але така вже у нас професія, тому без зайвих слів хочеться відразу перейти до самої зустрічі.

Хочеться, але не виходить... Мені, на відміну від інших моїх колег по "Чемпіону", дістався поєдинок, у якому потрібне невелике, так би мовити, політичне (хоча хочеться написати "криваве") прев'ю. УЄФА дуже довго стояв на своєму та змушував "Валенсію" летіти у Київ. І квитки у Києві, в принципі, непогано на матч продавалися, але після загострення ситуації іспанці свого добилися - матч зі столиці України перенесли.

Півдня українські ЗМІ видумували, куди ж відправити команди. Називалися і Сімферополь, і Львів, і навіть Донецьк. Проте у терміновому порядку УЄФА змусив клуби летіти на нейтральний Кіпр. "Валенсія" цьому раділа, а "Динамо"... А "Динамо" б краще взагалі не поїхало на цю зустріч! Уболівальники б підтримали таке рішення, без сумнівів. Про це писав і Шовковський, який не розуміє (як і вся країна, напевне), як можна грати у футбол, коли гинуть (у прямому сенсі цього слова) твої прихильники...

Проте спорт же у нас, бачите, поза політикою, тому грати довелося. Довелося грати у Нікосії. Без власних уболівальників, без підтримки, без нічого. Тому якось і не дуже вірилося у те, що "Динамо" відіграє на належному рівні. Так воно і сталося, наперед забігаючи зазначимо. Як би там хто що не казав, але події в Україні повинні були міцно "засісти" у головах усієї делегації "біло-синіх".

Перший тайм взагалі вийшов якимось інертним. А враховуючи, що глядачів на трибунах було обмаль, складалося відчуття, що команди товариський матч грають. Футболісти діяли обачно, вперед особливо не поспішали, лише зрідка вибухаючи активними діями. Інколи навіть складалося враження, що "динамівців" такий рахунок влаштовує.

Пригадати можна тільки удар Велозу у ствір воріт, з яким впорався голкіпер. Дещо згодом "Динамо" взяло в облогу половину поля суперників, було кілька штрафних і кутових, та ні до чого вони не призвели. Власне, і все, за весь тайм. У "Валенсії" також був хороший дальній удар ближче до завершення половини. М'яч після рикошету від захисника у міліметрах від стійки пролетів.

Другий тайм запам'ятається ще однією неприємною подією для киян. На рівному місці, забираючи у руки м'яч, травму ноги отримав Шовковський. Чесно кажучи, хочеться сподіватися на краще, та враховуючи вік Олександра і підступність таких ушкоджень, є серйозні побоювання щодо його подальшої кар'єри. Хотілося б помилитися...

Зате отримав шанс знову дебютувати у складі "Динамо" Рибка. Очевидно, самі тренери не очікували, що доведеться Олександру з'являтися на полі, але факт є фактом. Та і незрозуміло, чому ж саме Рибці віддали перевагу бути запасним у цьому поєдинку, адже ще є Коваль. Проте не нам це вирішувати.

Рибка став навіть героєм "Динамо" на кілька хвилин, коли після двох поспіль кутових рятував свою команду на лінії воріт. Тільки захисники не одумалися. Черговий кутовий, Гусєв промахнувся, Даніло Сілва втратив позицію, і Варгас головою пробив у кут між Рибкою та Макаренком. Воротар ногою до м'яча дотягнувся. Але від неї м'яч у сітку залетів.

Блохін вирішив випустити Кравця. Проте "двічі в одну річку не ввійдеш". "Динамівці" ніби активізувалися. Гармаш навіть потужно здалеку пробив повз ворота. А на першій компенсованій хвилині "Валенсія" добила "біло-синіх". Пройшов простріл з правого флангу, Фегулі пробивав повз ворота, однак м'яч від ноги Віди влетів у сітку. 0:2 - "Динамо" програло. Хоча це той момент, коли претензій до команди немає...

Сайт "Чемпіон" не проводив текстові онлайн-трансляції матчів українських команд у Лізі Європи у зв'язку із ситуацією у країні...

Коментарі ()