Головне

Фінансування "Арени Львів" припинено

14.02.2014 19:42 398 0

З початку 2013 року з державного бюджету припинено фінансування збудованого до "Євро-2012" стадіону "Арена Львів".

Про це сьогодні на нараді щодо подальшої експлуатації стадіону повідомив голова Львівської ОДА Олег Сало.

Також він зазначив, що на стадіоні є борги з виплати заробітної плати, а у штаті із передбачених 97 осіб наразі працює лише 36.

Директор "Арени Львів" Роман Черхавий своєю чергою заявив, що наразі головна проблема стадіону – електропостачання, яке досі здійснюється за тимчасовою схемою – через той кабель, який був прокладений ще в часи будівництва.

"Через це ми несемо прямі збитки, бо коли на стадіоні відбуваються якісь великі події, зобов’язані підключати альтернативні джерела", – сказав він.

За його словами, минулого року стадіон отримав державну дотацію на електроенергію, причому частина цих коштів надійшла у жовтні, а решта – 28 грудня, тому їх фактично неможливо було використати.

Також директор повідомив, що стадіон не має належної охорони, пише zik.ua

Ще однією з невирішених проблем залишається питання доїзду – досі повз стадіон не проїжджає жоден міський маршрут, додав він.

"Охорона була позавідомча. Вона пішла від нас. Фактично об’єкт охороняємо власними силами. Зюбаненко (начальник управління міліції міста Львова, – ред.) виділив для нас чотири працівники, які чергують по одному на зміну", - сказав він.

"Але цього мало, треба ще хоча б одного працівника", – заявив Роман Черхавий.

Від часу здачі в експлуатацію на "Арені Львів" відбулося лише 15 футбольних матчів. Під час сьогоднішньої наради обговорювалися й інші варіанти виростання об’єкту.

Також цього року стадіон хочуть використовувати не тільки під час футбольних матчів відбіркового туру Чемпіонату Європи з футболу 2016, а ще для фестивалів та великих міжнародних конференцій.

На нараді піднімалось питання і про можливість "передачі стадіону ефективному власнику", на що директор Роман Черхавий заявив, що тільки за, якщо це дозволить забезпечити його ефективне використання.

Коментарі ()