Головне

Об'єднаний Суперкубок. "Металіст" здобув вольову перемогу в матчі проти "Зеніта"

05.02.2014 20:15 348 0

У другому турі об`єднаного Суперкубку харківський "Металіст" здобув вольову перемогу над пітерським "Зенітом".

"Зеніт", якому конче необхідна була перемога, розпочав поєдинок дуже активно. Найбільш помітним у складі російського клубу був бразильський форвард Халк, який міг відкрити рахунок вже на п'ятій хвилині зучтрічі, але удар нападника з гострого кута пройшов повз ворота Горяїнова. 

Команда з Санкт-Петербургу надалі продовжувала грати першим номером і це таки вилилось у забитий м'яч, який на 12-й хвилині провів бельгійський півзахисник пітерців Вітсель. Аксель не розгубився у штрафному майданчику харків'ян и вдало замкнув навісну передачу від Аршавіна - 1:0.

На цьому команда Спаллетті спинятися не збиралась і створила ще кілька небезпечних моментів, однак матеріалізувати іх у другий забитий м'яч російському клубу не вдалося. "Металіст" також створив кілька моментів біля воріт Лодигіна, але обороні "Зеніта" вдалося зберегти для себе переможний рахунок у першому таймі. 

Другий тайм "Металіст" провів значно краще. На 52-й хвилині рахунок в матчі зрівняв Алехандро Гомес. Аргентинець відкрився в центрі штрафного майданчику "Зеніту", і в дотик після скидки Марлоса вистрілив у правий нижній кут воріт Лодигіна. 

Повернути перевагу в один м'яч "Зеніт" міг вже через 7 хвилин пілся голу Гомеса, але знову не пощастило Халку. З 11 метрів завдавав удару головою бразилець і лише поперечка врятувала український клуб.

Переломний момент в матчі відбувся на 75-й хвилині. Алехандро Гомес заробив пенальті, який вдало реалізував Марлос - 2:1. В останні 25 хвилин матчу перевагою володів "Металіст", в свою чергу шокований подіями "Зеніт" ативізувався лише у кінцівці зустрічі. Останній шанс зрівняти рахунок мав новачок команди Рондон. Халк виконав класну передачу на Рондона, але Саломон у ближньому бою не зумів переграти Горяїнова.

Успіх харків'ян в підсумку приносить перемогу на турнірі донецькому "Шахтарю", який тепер знаходиться поза зоною досяжності.

Об'єднаний Суперкубок

5 лютого

"Зеніт" - "Металіст" 1:2 (1:0)

1:0 - Вітсель (12), 1:1 - Гомес (52), 1:2 - Марлос (76 пен)

"Зеніт": Лодигін, Ансалді, Крішіто, Губочан, Смольніков (Ломбертс, 72), Файзулін (Зирянов, 46), Тимощук (к) (Рязанцев, 72), Вітсель, Аршавін, Халк, Кєржаков (Рондон, 46)

"Металіст": Горяїнов, Вільягра (Ксьонз, 65), Папа Гуйє (к), Моледо, Азеведо, Едмар, Богданов (Соуза, 46), Марлос (Шелаєв, 83), Бланко, Гомес (Пшеничних, 90), Девич (Гоменюк, 68)

Попередження: Халк (89)

Коментарі ()