Головне

Грозний задоволений 13-м місцем "Говерли"

24.12.2013 13:04 462 0


Головний тренер "Говерли" В`ячеслав Грозний задоволений виступом команди у першій частині чемпіонату.

Про це він сказав в інтерв`ю газеті "Український футбол".

"Для 120-тисячного міста, порівнюючи з грандами, містами-мільйонниками, великими індустріальними центрами, це — великий успіх. У нас немає таких потужних можливостей, як у тих, із ким ми боремося за місце під сонцем. Наразі основне завдання для "Говерли" — зберегти прописку в еліті, адже це потрібно насамперед для майбутнього закарпатського футболу. Справа в тому, що ті клуби, котрі виступають у прем’єр-лізі, повинні виставляти на змагання молодіжні команди та U-19, у яких грають, як правило, вихованці місцевого футболу.

Тому заради майбутнього футбол найвищого рівня в Ужгороді повинен бути. Однак для успішніших виступів потрібно побудувати серйозну інфраструктуру: сучасну навчально-тренувальну базу, де би мала можливість готуватися не лише перша команда, а й академія, спорт­інтернат.

Таким чином, створити футбольний центр для всього Закарпаття. Насправді я й 14 сходинкою був би задоволений, тому що вона дає можливість зберегти прописку в прем’єр-лізі. Якби я "Динамо" тренував, то, певна річ, 13 місце вважалося провалом, а я працюю з невеликим провінційним колективом, для якого ця позиція — цілком нормальний результат,- розповів Грозний.

Окрім того Грозний сказав, що "Говерла" - бідний клуб і може собі дозволити купувати гравців.

"Якби ми купляли гравців, я би відповідав на це запитання зовсім по-іншому. Але "Говерла" комплектується винятково вільними агентами або бере футболістів в оренду й, враховуючи те, що ви не аналізуєте, кого ми підписуємо, тому й ставите мені такі запитання.

Я хочу, щоби ви саме так у себе й написали: "Говерла" — бідний клуб, ми не спроможні когось купувати! Якби ви розуміли всю ситуа­цію, ви би мені не ставили таких запитань. Ми жодної копійки не заплатили за гравців, у нас немає великої заробітної платні. Такі запитання потрібно адресувати іншим клубам, які ставлять високі завдання, вкладають великі гроші й не досягають мети",- Грозний.

Коментарі ()