Головне

За що FARE хоче і може покарати "Динамо" ФОТО + ВІДЕО

16.12.2013 16:38 901 0
За що FARE хоче і може покарати "Динамо" ФОТО + ВІДЕО

У понеділок, 16 грудня, інтернет-ЗМІ розмістили інформацію, що у FARE помітили прояв фашизму на матчі української Прем'єр-ліги "Динамо" - "Говерла".

Сайту "Чемпіон" вдалося віднайти світлини, на яких демонструвалися ці "ультраправі матеріали в підтримку грецької неонацистської партії "Золотий світанок".

На сайті ultras.org.ua зазначається, що на звітній зустрічі "був піднятий банер, присвячений націоналістам з Греції, який не вдалось пронести на попередній матч".

З власних джерел "Чемпіону" стало відомо, що фанати намагалися пронести цей банер у Луцьку на поєдинку з "Волинню", однак цього їм зробити не дали правоохоронці.

"Золотий світанок" (Хрісі́ Авгі́) - грецька ультраправа націоналістична політична партія, зареєстрована 1993 року Ніколаосом Міхалоліакосом. Ідеологію партії вважають близькою до неофашизму та неонацизму.

Фанати "Динамо", очевидно, таким чином хотіли підтримати партію після того, як на початку листопада були вбиті двоє членів організації. Окрім того, сам лідер ультраправої партії був заарештований у жовтні поліцією Греції за звинуваченням у створенні злочинної організації.

Зазначимо, що у Росії з подібною підтримкою виступили фанати московського ЦСКА, які також вивісили банер подібного змісту.

Відео фанатської підтримки "Динамо" на матчі з "Говерлою"

Не хотілося б робити передчасних висновків, але є відчуття, що "Динамо" може бути жорстоко покаране за вищезгаданий банер, а також за сумнозвісний червоно-чорний прапор.

Справа у тому, що на матчі 6-го туру Ліги Європи з віденським "Рапідом" ультрас піднімали відповідний прапор, який, нагадаємо, викликав цілу епопею, коли його почали використовувати вболівальники на поєдинках збірної України.

Стадіон "Арена Львів" отримав чималу дискваліфікацію за те, що на матчі відбору до Чемпіонату світу із Сан-Марино були відповідні стяги. Однак потім було повідомлено, що на матч плей-офф за вихід на ЧС-2014 з Францією можна було приходити з червоно-чорними прапорами.

Нагадаємо, що стадіон "Динамо" вже був дискваліфікований на один матч, який прийшовся на кваліфікацію Ліги Європи (з "Актобе" без глядачів грали). Окрім того, у рішенні УЄФА був пункт, що санкція провести ще один матч при порожніх трибунах відкладається на випробувальний термін у три роки.

Ось саме тому є конкретні побоювання, що з "Валенсією" "біло-синім" доведеться грати без уболівальницької підтримки...

Коментарі ()