Головне

Ліга Європи. "Динамо" Київ - "Рапід" Відень 3:1. Що буде далі?

13.12.2013 00:17 1332 0
Ліга Європи. "Динамо" Київ - "Рапід" Відень 3:1. Що буде далі?

Київське "Динамо" вийшло до плей-офф Ліги Європи. Групу, яку після жеребкування експерти і вболівальники вважали більш, ніж вдалою, команда Олега Блохіна виграти так і не змогла. До єврокубкової весни кияни вирушають зі скромного другого місця, пропустивши вперед бельгійський "Генк", який відірвався від володара "Золотого м'яча" (1975) і його гравців на цілих чотири пункти.

Киян у цій грі влаштовувала б і нічия, але перед напередодні всі дружно заявляли, що гратимуть лише на перемогу. Проте стартові хвилини зустрічі пройшли за іншим сценарієм. "Динамо" розпочало не дуже активно, і вже на сьомій хвилині захист "привіз" м'яч у ворота Шовковського.

Після цього динамівці зібралися, почали діяти більш активно і переломили хід поєдинку на свою користь. Спочатку Ленс зрівняв рахунок, скориставшись помилкою оборони суперника. Ще через п'ять хвилин Гусєв розстрілюючи ворота, вивів "Динамо" вперед, ну а фінальний автограф у воротах Новота поставив Велозу майстерним ударом зі штрафного.

Загалом, "Динамо" перемогло, виконало поставлене перед ним завдання гравців можуть спокійно пакувати валізи у відпустку, а тренер зводити дітей на ялинку. Проте, по грі команди залишається як завжди багато питань. І перше з них - до оборони.

Сьогоднішній матч показав, що рівень гравців українського клубу на голову-півтори вище, ніж у австрійського клубу. Однак, як Олег Володимирович пояснить ту кількість моментів, які були створені біля воріт його клубу, і які не були втілені в забиті м'ячі лише завдяки вдалій грі Шовковського і невдалій реалізації австрійського клубу?

Знову ж таки, як завжди, "Динамо" не показало стабільної командної швидкості, а вийшовши вперед, починало грати на утримання результату. Блохін постійно вимагав тримати темп, проте гравців не завжди дослухалися до його прохань. Плюс, до цього всього додати реалізацію, яку традиційно можна приблизно вирахувати формулою один гол на три-чотири моменти.

От і постає тепер питання перед Ігорем Суркісом, а чи є перспектива у цієї команди в плей-офф Ліги Європи і чемпіонаті навесні? І чи треба продовжувати довіряти Блохіну, чи, можливо, варто йти на якісь зміни, аби потім знову не слухати одні й ті самі виправдання після чергових невдач.

Коментарі ()