Головне

Прем'єр-ліга. "Севастополь" - "Динамо" 1:2. Команда Блохіна виходить на друге місце

02.12.2013 20:40 401 0
Прем'єр-ліга. "Севастополь" - "Динамо" 1:2. Команда Блохіна виходить на друге місце

У Севастополі у передостанньому матчі 18-го туру Прем'єр-ліги зустрічалися колективи, які потрапили напередодні у важкі ситуації. "Динамо" фактично без боротьби програло у Лізі Європи бельгійському "Генку", після чого знову заговорили про відставку Олега Блохіна. Принаймні, якби невдача спіткала киян і на Кримському півострові, то тренер міг завчасно залишити свій місток.

ФК "Севастополь" також потрапив у важку ситуацію. Щоправда, тут переважніше проблеми у реструктуризації та фінансуванні клубу. Керівництво "моряків" за один день розсталося з головним тренером Геннадієм Орбу та трьома гравцями - Левандовськи, Чижовим і Симоненком. Окрім того, за словами президента Олександра Красільнікова, саме звітний поєдинок мав дати відповідь на те, хто має залишитися у команді.

Безпосередньо сам матч активніше почали господарі. "Севастополь" розраховував на навісні подачі, які, щоправда, нічого не приносили. "Динамо", було враження, ще не зовсім оговталося від поразки у єврокубку, тому діяли "біло-сині" зовсім непереконливо. Навіть переходити на половину поля суперників їм рідко вдавалося.

Прийшли у себе кияни ближче до середини тайму, коли і створили відразу кілька гольових моментів. Спочатку Ленс змарнував чудовий вихід віч-на-віч, пробивши повз ворота. Потім Мбокані головою після навісу перекинув воротаря, та Чуваєв кінчиками пальців перевів м'яч у поперечину. А з третьої спроби "Динамо" таки забило. Макаренко прострілив зі свого флангу, і м'яч після серії рикошетів прилетів на ногу Ленсу. Загалом, Джермейн знову виглядав непереконливо. У другому таймі він не використав ще один вихід один на один, та і часто грішив неточними передачами.

Надалі гра вирівнялася, після чого втрутилася у перебіг подій погода. На стадіоні можна було оголошувати штормове попередження, пішов град, і Юрій Можаровський був змушений на кілька хвилин забрати гравців з поля.

Ця перерва пішла на користь севастопольцям. Вони знову захопили ініціативу, що принесло результат. Провалом у захисті киян господарі скористалися сповна - Караваєв добив м'яч у сітку після сейву Коваля, котрий перервів у стійку дальній вистріл Карнози. Гості розвели з центру поля, і арбітр дав свисток на перерву.

Другу половину кримчани також розпочали активніше. Але тепер уже "Динамо" відповідало гострими контратаками. "Севастополь" поатакував хвилин 15 і... втомився. Починаючи з хвилини 55-ої, абсолютною перевагою заволоділи "біло-сині". А перемогу "динамівцям" приніс Мбокані, який чудовим ударом головою замкнув навіс Вукоєвича. Також Дьємерсі залишив позитивне враження після того, як на полі з'явився Ідейє, і конголезець змушений був грати відтянутого форварда. Тут Мбокані розійшовся - і паси хороші віддавав, і "стінки" організовував, і у відборі чисто грав.

"Севастополь" шансів на порятунок не мав. "Динамо" тактично грамотно пресингувало суперників на їхній половині поля. Тому фінальний свисток засвідчив важкі, та все ж три очки для киян. І як би там не було, а "біло-сині" після цього поєдинку піднялися на друге місце у турнірній таблиці. Однак попереду ще два матчі чемпіонату, у яких грають "Чорноморець", "Дніпро" та "Металіст", які ще можуть потіснити їх.

Коментарі ()