Головне

Прем'єр-ліга. "Волинь" - "Динамо" 1:4. Розгром, на який Кварцяний не заслужив

10.11.2013 22:02 631 0
Прем'єр-ліга. "Волинь" - "Динамо" 1:4. Розгром, на який Кварцяний не заслужив

Від поєдинку "Волині" та "Динамо" у Луцьку експерти, та і прості вболівальники, очікували справжньої битви. Киянам цього сезону і так важко даються виїзні поєдинки, а тут ще їм довелося перелаштовуватися зі штучного газону у Туні до важкого в'язкого поля на "Авангарді", яке пристойно виглядає, є таке враження, лише влітку.

От і звітний поєдинок мав пройти на майже футбольному болоті. Щастя, що цього вечора у Луцьку не було дощу. Команди лишень вийшли на поле після розминки, а вже було видно, що газон не відійшов від минулого туру, коли "Волинь" тут же сенсаційно здолала донецький "Шахтар".

На поєдинок "Волинь" - "Динамо" прийшло і доволі багато глядачів, які хотіли продовження переможної ходи від своїх улюбленців. Скажімо так, на "Авангарді" рідко заповнюються центральні трибуни, а тут вільні місця були тільки за воротами. І то з одного боку, адже з іншого розмістилася немаленька кількість прихильників "біло-синіх".

Зустріч розпочалася так, що важко було повірити у такий перебіг, а також швидкості. Шовковський забрав м'яч після удару Скоби, натомість, Неділько відвів загрозу після вистрілу Безуса. А на 7-ій хвилині Олександр Дердо призначив справедливий пенальті у бік "Волині". Антиприхильникам "Динамо" можу чітко пояснити, чому "справедливий". Вельмишановний П'єрлуїджі Коллліна на зустрічі з журналістами заявив, що у матчі цих же команд у 1-му турі судді не призначили 100-відсотковий 11-метровий за гру рукою Шикова. Так от, тут аналогічний момент був (ПОВНИЙ ТЕКСТ ТУТ).

З першої спроби Гусєв голкіпера переграв, але у той момент у штрафному майданчику було вже троє-четверо гравців. Арбітр, знову ж таки справедливо, попросив перебити пенальті. Але відразу ж виникає запитання, чому ж він не карає тих футболістів, які завадили пробиттю. Те, що Олег не забив, це вже інша історія. Цікавість питання безспосередньо до того ж таки Колліни полягає у тому, чому ніхто не отримав жовту картку. Адже якщо не отримуєш покарання, то можна хоч сто разів поспіль забігати, і нічого тобі не буде... Ось такий момент.

Після невикористаного моменту "Динамо" лише більше заволоділо ініціативою. Свій кінцевий зиск від цього кияни отримали у середині тайму, коли Безус, обігравшись з Гусєвим, з другої спроби пробив Неділька. Та щастя киян протривало недовго. Це Нємчанінову вдався неймовірний удар у дальню "дев'ятку" - Шовковський лише поглядом провів м'яч. Але піти на перерву за нічиєї "Волинь" не змогла. Провал у центрі захисту завершився точним пасом Ідейє на вільного Ярмоленка.

У другому таймі хотілося побачити від "Волині" продовження, але... двигуна Кварцяного на чотири тайми проти грандів українського футболу не вистачило. Луцька команда у другі 45 хвилин кудись зникла. Шовковський у другому таймі відверто нудьгував. А "Динамо" розійшлося. Гусєв пригадав свої молоді часи, зім'явши на своєму фланзі своїх суперників. Не схибили й Ідейє та Ярмоленко, які довели поєдинок до розгрому.

Як би там не було, а "Динамо", незважаючи на гру, скоротило відстань від першого місця, куди піднявся "Шахтар", до п'яти очок. І вже часом подумуєш, чи справді потрібно піддавати тискові роботу Блохіна. Так, вона - не ідеальна. Але цього року втрачають усі. "Металіст" примудрився з розгромним рахунком "влетіти" донецькому "Металургу". Тож, вся боротьба за призові місця - попереду.

P.S. Можливо, Рінат Ахметов замаскувався під "Вангу". Адже він пророкував у цьому чемпіонаті серйозну боротьбу за перші сходинки. Про "Вангу" жарт, звичайно, а в іншому... не жарт.

Коментарі ()