Головне

Ліга Європи. "Дніпро" - "Пандурій" 4:1. Коли результат не тисне

29.11.2013 00:05 1132 0
Ліга Європи. "Дніпро" - "Пандурій" 4:1. Коли результат не тисне

На відміну від інших українських клубів, які на свої матчі 5 туру Ліги Європи виходили під тиском результату, який потрібно було обов’язково здобувати, "Дніпро" усі свої задачі вже вирішив раніше. Хуанде Рамос не змарнував такої вдалої нагоди, аби провести масштабну ротацію складу.

Можливість показати себе отримали ледь не всі резервісти: Кулаков, Кравченко, Кобахідзе, Політило, Шахов, і навіть юні дебютанти Близніченко та Сваток вийшли на заміну у другому таймі. І за умов, коли ані перед дніпропетровцями, ані перед їх румунськими суперниками не стояло особливих турнірних завдань, команди зіграли розкуто, показавши достатньо цікаву гру.

"Дніпро" з самого початку вийшов грати у своє задоволення, а швидкий гол дозволив робити це ще впевненіше – один із найактивніших гравців у складі господарів у першому таймі, Сандро Кобахідзе, знайшов своєю подачею Ніколу Калініча, який і розстріляв ворота суперника. Після цього атаки українців продовжувалися, і той же Калініч разом із Зозулею ще не один раз могли збільшувати рахунок, але до перерви це так і не вдалося.

Вдалося невдовзі після початку другого тайму, коли Зозулю вивели на побачення із воротарем "Пандурія" – Роман не став поспішати з ударом і спершу обіграв воротаря, а вже потім закотив м’яча до порожніх воріт. Атаки "Дніпра" ставали все витонченішими, а свіжий Близніченко прагнув показати, що за технічними навичками не поступається навіть Коноплянці – і деколи дійсно змушував дивуватися, чому цей хлопчина досі не грає в основному складі. Четвертий гол "Дніпро" забив саме після його сольного проходу, який завершився скидкою під удар Кравченкові.

Але до того був ще м’яч, пропущений з пенальті, заробленого іншим дебютантом – Сватком. Хлопчина, який сьогодні вперше не те що вийшов на поле за першу команду, а навіть потрапив до заявки, не впорався з нервами та звалив у карному майданчику нападника румунів, а Бойко, хоч і вгадав напрямок удару, врятувати не зміг. Та настрою дніпрянам цей гол не зіпсував, і досить скоро Шахов знову збільшив різницю в рахунку, а на останніх хвилинах Кравченко оформив розгром.

Таким чином серед усіх українських клубів саме "Дніпро", який найменше переймався результатом цього вечора, зіграв найвпевненіше. А враховуючи втрату очок "Фіорентиною" у Португалії, шанси поборотися за перше місце стають ще кращими.

Коментарі ()