Головне

Ліга Чемпіонів. "Шахтар" - "Сосьєдад" 4:0. Розгромили басків, на яких тепер і сподіватимуться

27.11.2013 23:58 1058 0
Ліга Чемпіонів. "Шахтар" - "Сосьєдад" 4:0. Розгромили басків, на яких тепер і сподіватимуться

Перемогти - або померти. Швидше за все, з такими думками виходили на звітний поєдинок гравці обох команд. І для тих, і для інших три очки були надважливими. "Сосьєдад" мав лише одне очко, тому у Донецьку цю команду влаштовувала винятково звитяга, щоб мати хоча б теоретичні шанси на продовження боротьби у єврокубках (тут, швидше, мова про перехід у Лігу Європи з третього місця у групі).

"Шахтар" також мав брати максимум. По-перше, бо грали "гірники" вдома. По-друге, на них в останньому турі чекає нелегкий виїзд на "Олд Траффорд" до "Манчестер Юнайтед". Саме тому донеччани повинні були йти вперед з першої хвилини, і до закінчення матчу. Іншого виходу не було. Про можливу поразку і говорити не доводилося, бо вона б фактично опустила завісу перед сподіваннями підопічних Луческу у нинішній Лізі Чемпіонів.

Переходимо до матчу. Якщо те, що "Шахтар" не бігтиме вперед з перших хвилин, видумка Луческу, то він і справді великий тренер і чудовий фахівець. Ми звикли, що "помаранчево-чорні" стрімголов ідуть в атаку зі стартовим свистком. Проте цього разу ми цього не побачили. Чим збили з пантелику і суперників, які також очікували пресингу. "Гірники" віддали ініціативу гостям, які навіть пробивали частіше у ствір воріт за перші двадцять хвилин. Надалі гра вирівнялася, і вже "Шахтар" методично та поступово почав розігрувати свої комбінації.

Вищезгадане рішення (якщо таке і справді було) Містера можна пояснити тим, що у попередньому поєдинку з "Байєром" його підопічних не вистачило на всі 90 хвилин. І тоді донеччани цілком могли програти наприкінці зустрічі, адже німці зберегли більше сил. Як би там не було, але у другому таймі футболісти "Шахтаря" були просто на голову сильнішими за своїх візаві. Вони могли забити навіть більше, ніж чотири м'ячі.

Та повернімося до першої половини. Відкрити рахунок мав Срна, який зі штрафного влучив у поперечину. Це лише відтермінувало взяття воріт. Через дві хвилини донеччани швидко розіграли кутовий, а Дуглас Коста точно прострілив на Луїса Адріано, який вдало зіграв на п'ятачку. Гол у роздягальню дещо деморалізував басків. Можливо, саме тому вони вийшли дещо незібраними і на другий тайм, за що відразу поплатилися. Алекс Тейшейра після скидки Адріано протиснув оборонця та пробив повз воротаря.

У зовсім інше русло могла перейти гра, якби на 55-й хвилині Грізманн після чудової комбінації з Велою переграв П'ятова. Але цього вечора Андрій був непробивним і цей постріл неймовірним чином перевів у стійку. І тут "Сосьєдад" остаточно зупинився, чим скористався Дуглас Коста, котрий оформив дубль. Особливо чудовим вийшов його перший гол - бразилець з гострого кута майже з лінії штрафної пробив у ближню дев'ятку. Те, що "Реал" змирився з поразкою, стало зрозуміло, коли тренер Ягоба Аррасате замінив своїх лідерів Грізманна та Велу. Вирішив наставник поберегти сили своїм підопічним на чемпіонат Іспанії.

Отже, "Шахтар" з рахунком 4:0 розгромив "Реал Сосьєдад" і тепер буде сподіватися на... "Реал Сосьєдад". Справа у тому, що "гірники" на одне очко випередили "Байєр". При цьому леверкузенці мають кращі показники в особистих зустрічах. Таким чином, якщо в останньому турі "Сосьєдад", якому вже нічого не потрібно, вдома обіграє німецький клуб, то донеччани автоматично отримають місце у плей-офф. Інший рахунок у Сан-Себастьяні плюс поразка підопічних Луческу у Манчестері відправить їх у Лігу Європи. Ну, і є зовсім неймовірний розвиток подій. Якщо "Шахтар" переможе на "Олд Траффорд", то потрапить у плей-офф з першого місця. Почекаємо ще два тижні. Буде цікаво.

Коментарі ()