Головне

Фанати провели марш у Києві і вимагають дозволити на стадіоні портрети Бандери та Шухевича

15.11.2013 17:41 809 0

Футбольні фанати розпочали марш центром Києва, яким вони висловлюють незгоду із забороною червоно-чорних прапорів та портретів Степана Бандери і Романа Шухевича.

Фанати мають намір дійти від пам’ятника Тарасу Шевченку до Федерації Футболу України і передати їм своє звернення, повідомляє УНН.

В такий спосіб фанати виражають свій протест колишньому віце-президенту ФФУ Сергію Стороженку, який надіслав у ФІФА лист з пропозицією заборонити проводити футбольні матчі на "Арені-Львів".

На площі біля пам’ятника Шевченку зібралося близько сотні людей, які тримають червоно-чорні прапори і символіку національної збірної команди з футболу.

Серед протестувальників присутні народні депутати від "Свободи" Андрій Іллєнко та Ігор Мірошніченко.

Протестувальники тримають банери з написом: "Прапор червоно-чорний – це наше знамено" та "Волю Павліченкам".

Незабаром колона має рушити до Будинку Федерації Футболу України, щоб висловити свій протест футбольним функціонерам.

Нагадаємо, після матчу Україна – Сан-Марино ФІФА повідомила про санкції щодо стадіону "Арена-Львів" у зв’язку з некоректними жестами фанатів під час матчу і через портрети С.Бандери та Р.Шухевича та червоно-чорні прапори.

Пізніше з’ясувалось, що тодішній віце-президент ФФУ С.Стороженко направляв лист у ФІФА з пропозицією дискваліфікувати львівський стадіон через вищезазначені дії фанатів.

Коментарі ()