Головне

Газзаєв: "Я готовий приїхати і виступити перед ФФУ та президентами клубів"

10.11.2013 22:42 969 0

Генеральний директор оргкомітету Об`єднаної футбольної ліги Валерій Газзаєв готовий зустрітися з керівництвом ФФУ і президентами клубів Прем'єр-ліги.

Про це він заявив у ефірі каналу "Футбол".

"Якщо ми створимо чемпіонат, то це буде турнір, який буде конкурентоспроможний на євроарені. За 20 років ми майже нічого не виграли", - сказав він.

"Ця ідея абсолютно правильна, нова , і для того, щоб створити цю лігу, потрібно схвалення федерацій. Російська Прем'єр-Ліга дала добро на цю ідею. Я готовий приїхати і виступити перед ФФУ та президентами клубів. Потрібен діалог", - зазначив Газзаєв.

Що стосується участі в єврокубках, Газзаєв зазначив: "Це питання буде обговорюватися з УЄФА. Наша ідея полягає в тому, щоб зберегти єврокубкові квоти України і Росії - 12 клубів будуть виступати в Лізі чемпіонів і Лізі Європи".

"Перша і друга команда України, і перша і друга команди Росії, не зважаючи на те, яке місце вони зайняли в Об'єднаному чемпіонаті, грають в Лізі чемпіонів. Це і називається національні квоти", - зпевнив Газзаєв.

Також Газзаєв прокоментував мільярд євро, який дадуть на Об'єднану лігу.

"Є генеральний спонсор, є титульний спонсор, є спонсори за категоріями. Ми маємо розуміти, для того, щоб створити сильний футбольний продукт, має бути хороша фінансова підтримка", - сказав Газзаєв.

На питання, коли проект повинен стартувати, Газзаєв відповів: "Чим швидше - тим краще. Перд тим як він стартує, повинен бути перехідний рік, тобто треба визначитися по командам...

"Якщо до кінця роки ми певні організаційні питання вирішимо, їх вирішить українська сторона, російський футбольний союз, УПЛ і ФФУ, до практично в цьому році ми можемо подавти документи в УЄФА", - підсумував Газзаєв.

Коментарі ()