Головне

"Металіст" просить переглянути рішення про догравання матчу з "Дніпром"

07.10.2013 17:21 482 0

ФК "Металіст" звернувся до контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України з проханням переглянути рішення дирекції Прем'єр-ліги щодо того, що матч команди з "Дніпром" має бути дограний.

Про це повідомляє офіційний сайт харківського клубу.

У "Металісті" наполягають, що рішення про "догравання" матчу порушує Регламент Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Прем'єр-ліги сезону 2013/2014 рр.

"Зокрема, варто мати на увазі, що делегат матчу в своєму рапорті про ситуацію не згадував про якийсь форс-мажор, а навпаки, чітко вказав, що працівники стадіону не змогли запустити систему резервного енергозабезпечення. Також у заяві ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго" сказано, що проблем з електроенергією на підстанції, що забезпечує живлення стадіону, не було - проблема зосереджена виключно на стадіоні "Дніпро-Арена", працівники якого не змогли забезпечити безперервне енергозабезпечення ні за допомогою основного джерела, ні за допомогою резервного", - йдеться в заяві харківського клубу.

"Таким чином, переконані в клубі, рішення дирекції Прем'єр-ліги про "догравання" матчу створює небезпечний прецедент, за якого "повна непідготовленість стадіону і систем його енергозабезпечення ... не несе жодних наслідків, і може стати механізмом для маніпуляцій щодо футбольних матчів та їх результатів будь-якими командами в майбутньому", - підкреслюється в заяві харківського клубу.

У "Металісті" також вказують на можливі негативні наслідки ситуації на стадіоні

"Те, що трапилося на "Дніпро-Арені" було не просто безневинним ексцесом, відключення освітлення створило серйозну загрозу безпеці учасників матчу, офіційних осіб та вболівальників, присутніх на стадіоні. Запалені фаєри і петарди створили загрозу виникнення пожежі на знеструмленому стадіоні", - йдеться далі.

"Крім цього гостьовий сектор з вболівальниками ФК "Металіст" зазнав нападу з боку уболівальників ФК "Дніпро", і в темряві співробітники стадіону не могли припинити агресивну поведінку фанатів. Відключення освітлення стадіону могло спровокувати паніку серед багатотисячної аудиторії матчу і могло спричинити катастрофічні наслідки", - повідомляється в заяві.

Нагадаємо, що матч "Дніпро" - "Металіст" 6 жовтня був перерваний через відсутність освітлення на стадіоні "Дніпро Арена".

Після першого тайму "Дніпро" вигравав у "Металіста" з рахунком 2:1.

У понеділок дирекція футбольної Прем'єр-ліги на своєму засіданні вирішила, що цей матч буде зіграно, починаючи з другого тайму.

Коментарі ()