Головне

Ліга Європи. "Пасуш де Феррейра" - "Дніпро" 0:2. Триочкова колискова

24.10.2013 22:00 989 0
Ліга Європи. "Пасуш де Феррейра" - "Дніпро" 0:2. Триочкова колискова

Ще матч першого туру проти "Пандурія" дав зрозуміти, що чекати якоїсь феєрії від "Дніпра" у цьогорічній Лізі Європи не варто. У виїзних протистояннях зі слабшими на папері суперниками українці відмовилися від яскравої гри, намагаючись грати обережно і ставлячи на перше місце результат.

Але якщо в Румунії дніпряни забили свій єдиний гол ще у першому таймі, після чого тримали гру під контролем, то перемогу у Португалії вдалося вирвати лише на останніх хвилинах.

Бувають такі ігри, які, хоч і закінчуються без забитих м’ячів, але тримають глядача в напрузі від першої до останньої хвилини. Там суперники обмінюються гострими атаками і контратаками, там точиться боротьба на будь-якому клаптику поля, і кожної миті рахунок може змінитися чи то в один, чи то в інший бік.

Так от, все це - не про звітний матч. З огляду на пізній час його початку, мабуть, не один українець, що хотів подивитися гру, задрімав перед телевізором. Так, кілька моментів створив і "Дніпро", і "Пасуш" - на місці були воротарі - та загалом матч повільно, але впевнено котився до сірої нульової нічиєї, яка, мабуть, і була би справедливим результатом.

Але в останній десятихвилинці українці переважили господарів в індивідуальній майстерності гравців – зокрема, Коноплянки. Саме Євген спершу асистував Ротаневі, аби Руслан зміг розстріляти ближній кут, а за пару хвилин подвоїв рахунок після сольного проходу флангом та удару між ніг голкіпера.

Кажуть, що гра забувається, а результат лишається. Це той випадок, коли і забувати особливо нічого. Зате "Дніпро" набирає три очки на виїзді і після трьох турів якщо не гарантує вихід до наступного раунду, то робить дуже вагому заявку на це – адже відрив від третього місця складає тепер 5 очок.

Коментарі ()