Головне

Прем'єр-ліга. "Іллічівець" - "Шахтар" 1:3. "Тренування" з фарм-клубом з "водного поло"

19.10.2013 14:23 833 0
Прем'єр-ліга. "Іллічівець" - "Шахтар" 1:3. "Тренування" з фарм-клубом з "водного поло"

Донецький "Шахтар" у матчі 13 туру здобув вольову перемогу над "Іллічівцем" з рахунком 1:3. Після першого тайму титуловані гості програвали 0:1, але після перерви за допомогою двох пенальті "гірники" перемогу вирвали.

Сам же матч був на межі зриву і лише київський суддя Вакс дав добро на гру на стадіоні з калюжами, зливою, яка тривала весь матч, і шквальним вітром. Така погода була на руки "Іллічівцю", а не бразильському "Шахтарю". Тут клас бразильців нівелювася. Хоча і везіння та воротар Худжамов - це ще одні чинники, що не дали звершитися розгрому на стадіоні в Маріуполі. Лише двічі ворота "Іллічівця" рятували штанги, а ще з десяток воротар Худжамов, який ще нещодавно був гравцем "Шахтаря", як і 90% нинішнього "Іллічівця".

Тим не менше першими рахунок відкрили господарі. Після виконання стандарту Степаненко вистрибнув у своїй штрафній вище всіх і красивим кивком голови переправив м`яч у власні ворота. Швидко відігратися чемпіони України не зуміли, то не влучали у порожні ворота, то на шляху м`яча винирав всюдисущий Худжамов. У перші 45-ть хвилин "Шахтар"так і не забив.

У другому таймі круглий знову таки відмовлявся залітати у ворота маріупольців, а дірок у сітці воріт так і не знайшлося. Протягом семи хвилин у ворота "Іллічівця" суддя призначив два пенальті. Причому порушення правил Фоміна та Кулача були якимись аж відвертими та й сперечалися "іллічівці" якось не по-справжньому. Двічі з 11 метрів пробив Худжамова Срна і забив два голи близнюки. Надалі "Шахтар" "з`їв" господарів і міг зробити рахунок розгромним.

А забили гості далі лише одного разу, коли свій десятий вихід сам на сам з Худжамовим реалізував Адріано і зробив рахунок 1:3. Отже, "Шахтар" продовжує гонку за "Металістом" та "Дніпром" і провів гарне тренування перед Лігою Чемпіонів, де доведеться грати з "Байєром".

Коментарі ()