Головне

Мірошниченко: У ФІФА та ФФУ визнали, що символіка ОУН-УПА не є забороненою

09.10.2013 20:34 181 0

Футбольні функціонери з Європи та України визнали, що червоно-чорні прапори та портрети С.Бандери та Р.Шухевича не є забороненими.

Про це заявив народний депутат "Свободи" Ігор Мірошниченко в коментарі УНН.

На думку політика, від того, що ФК "Карпати" затвердили червоно-чорний прапор як офіційний символ "жодних загроз (санкцій ФІФА – ред.) не існує.

Так само, як і жодних заборон на червоно-чорний прапор чи портрет С.Бандери, чи Р.Шухевича, чи навіть "галицького лева", який в тому числі використовувала дивізія "Галичина". Але разом з тим – це символ міста і він сягає своїм корінням і традиціями ще короля Данила Галицького. Тому жодних санкцій не може бути. Хочу нагадати, що футбольний клуб "Карпати" в червоно-чорній формі виїзній грав десь роки 4 тому постійно. В даному випадку, він лише долучив ще один із символів клубу, який був неофіційним", - запевнив Мірошниченко.

Політик відзначає, що і ФІФА і ФФУ підтвердили, що символіка ОУН-УПА не є забороненою.

"Ми були у штаб-квартирі ФІФА і нам пообіцяли, що впродовж тижня надішлють вичерпний перелік того, що заборонено. Але очевидно, що ні прапор червоно-чорний, ні портрети – вони не заборонені.

Вчора видали буклет (у ФФУ – ред.), в якому немає ні С.Бандери, ні Р.Шухевича, ні червоно-чорного прапору. Це означає, що вони визнали, що впродовж місяця деякі функціонери спекулювали на цій темі, намагалися брехати людям, казали, що це через національно-патріотичну символіку. Насправді – ніяк не через неї, а через групу провокаторів, які завтра можуть з'явитися будь-де. І це контролювати неможливо", - констатував Мірошниченко.

Нагадаємо, що стадіон "Арена-Львів" дискваліфікований ФІФА майже на 5 років за використання піротехніки та на їх думку нацистської символіки. Під загрозою було проведення без глядачів матчу відбору до ЧС-2014 Україна - Польща, що має пройти у Харкові.

Коментарі ()