Головне

ФК "Карпати" відмовилися долучитися до акції FARE

07.10.2013 17:51 386 0

У Львові побачили в діях спостерігачів FARE дискримінацію

Генеральний директор львівських "Карпат" Ігор Дедишин заявив, що клуб не збирається виступати на підтримку однієї з акцій організації FARE, яка бореться з расизмом у футболі.

На офіційному сайті львівського клубу опубліковано відкритий лист першому віце -президенту ФФУ Сергію Стороженко, в якому Дедишин говорить про те, що FARE не женеться за декларованими цілями, а діє за підходами, які призводять до дискримінаційних результатів в Україні в цілому і в ставленні до "Карпат" зокрема.

Дедишин підтверджує свою думку відсутністю в методичних матеріалах FARE будь-яких ознак боротьби з використанням символіки людиноненависницької комуністичної ідеології,  внесення FARE до дискримінаційних символів у своїх методичних матеріалах символіки та образів провідників українського національно-визвольного руху першої половини ХХ ст., навіть незважаючи на їх офіційне державне визнання Указом Президента України від 28 січня 2010 року.

На думку Дедишина, такою дією FARE здійснила прямий дискримінаційний акт проти українців за національною ознакою.

"Нарешті, діяльність FARE в Україні є абсолютно непублічною, організація ніколи не намагалась донести до футбольної спільноти свої принципи та критерії діяльності", - йдеться у повідомленні.

"Власне тому, для того щоб отримати підтримку нашого клубу, організація повинна здійснити належну еволюцію, виправити та принести офіційні вибачення за допущені помилки та переконати суспільство в чистоті своєї діяльності з тим, щоб ці помилки не були повторені у майбутньому", - підкреслив генеральний директор львівського клубу.

Нагадаємо, ФІФА покарала Україну за поведінку уболівальників на матчі збірних України і Сан-Марино у Львові. Згідно з рапортом делегата FARE фанати у Львові вигукували нацистські гасла і палили фаейри.

ФІФА покарала Україну одним матчем без глядачів і п'ятирічною дискваліфікацією "Арени Львів". ФФУ подала апеляцію, на час розгляду якої рішення ФІФА призупинено.

Коментарі ()