Головне

Ліга Європи. "Дніпро" - "Фіорентина" 1:2. "Брудна" поразка

04.10.2013 00:03 709 0
Ліга Європи. "Дніпро" - "Фіорентина" 1:2. "Брудна" поразка

Серед усіх європейських суперників цієї осені саме приїзду "Фіорентини" у Дніпропетровську чекали найбільше – при всій повазі до "Пандурія" та "Пасуша", порівнювати їх авторитет із флорентійцями аж ніяк не доводиться. "Дніпро-Арена" зібрала аншлаг, більшість квитків були розпродані вже у перший день реалізації. Але на заваді яскравій грі стала погода.

Дощ, час від часу змішуючись зі снігом, не припинявся майже добу і перетворив футбольне поле на грязьову ковзанку. На деяких ділянках газону утворилися великі калюжі, потрапляючи у які, м’яч просто зупинявся. А от футболісти, якщо насмілювалися піти у підкат, могли проїхати по багнюці кілька метрів і зупинитися, лише виїхавши за межі поля. Зрозуміло, ні про яку комбінаційну гру за таких умов говорити було не варто.

Власне, увесь перший тайм команди витратили на те, аби адаптуватися до такого поля. За 45 хвилин важко пригадати хоча б один небезпечний момент. А от по перерві, перевдягнувшись у свіжу форму, суперники і заграли по новому. Першими сказали своє слово "фіалки", заробивши пенальті після фолу Ротаня на Амброзіні – Родрігес Бойка переграв. Але "Дніпрові" пропущений м’яч пішов лише на користь. Ніби прокинувшись, господарі пішли вперед, закривши італійців на їх половині, і скоро цей штурм приніс результат – цього разу рефері призначив пенальті вже на користь українців. Селезньов не схибив – 1:1.

Однак розвинути успіх "Дніпро" не зміг. Провівши за інерцією кілька хороших атак, господарі дещо відпустили італійців, за що й були покарані – найдосвідченіший гравець "Фіорентини", 36-річний Массімо Амброзіні, надто легко отримав простріл з флангу і переправив м’яча до воріт.

Вдруге переломити хід гри "Дніпро" не зумів. Італійці свідомо віддали ініціативу і навіть подарували українцям фору, лишившись у меншості – друге попередження за 5 хвилин до кінця матчу заробив капітан флорентійців Піццаро. Але в захисті "Фіорентина" дограла надійно, десь потягнувши час, а десь і гостро огризаючись контратаками

Що ж, попри незадовільний результат, навряд чи "Дніпрові" варто надто перейматися цією поразкою. Хоча "Фіорентина" тепер – одноосібний фаворит групи Е, але українці лишаться першими претендентами на другу позицію. Тепер головне завдання Рамоса – якнайшвидше відновити своїх гравців, адже сил на такому газоні вони лишили дуже багато, а до дербі із "Металістом" лишилося менше трьох діб…

Коментарі ()