Головне

В МВС не хочуть повертати міліціонерів на стадіони України

02.10.2013 13:30 386 0

Міністерство внутрішніх справ України не поділяє позиції щодо повернення працівників міліції на трибуни стадіонів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС у відповідь на заяви віце-президента ФФУ Сергія Стороженка про необхідність подібного кроку.

У МВС нагадують, що розмежування відповідальності приватного та публічного секторів щодо забезпечення громадського порядку під час футбольних матчів було однією з вимог УЄФА до України перед проведенням Євро 2012.

Ця вимога була виконана шляхом прийняття парламентом у липні 2011 року відповідного закону.

Згідно з цим законом, організатор футбольного матчу, оператор спортивної споруди та футбольний клуб несуть відповідальність за забезпечення громадського порядку на території стадіону.

Міліція також реагує на протиправні дії глядачів безпосередньо на трибунах за офіційним зверненням організаторів футбольного матчу чи керівника служби безпеки у разі неможливості їх припинення силами служби безпеки стадіону чи клубу й обслуговуючого персоналу.

У МВС кажуть, що робота за новим законодавством цілком виправдала себе під час Євро 2012 і визнана ефективною європейською спільнотою та самими вболівальниками.

"Тож сьогодні немає потреби повертатися до старої моделі забезпечення громадського порядку під час футбольних матчів та перекладати відповідальність на міліцію, що було кілька років тому", - зазначають у міністерстві.

"Адже сам факт присутності у чаші стадіону правоохоронця у формі може в одних уболівальників створювати дискомфорт, а інших - провокувати на агресію", - вважають міліціонери.

Українська правда

Коментарі ()