Головне

Газзаєв: "Cуддівство в ОФЛ буде набагато вищого рівня"

27.09.2013 17:57 794 0

Для запуску Об'єднаної футбольної ліги (ОФЛ) Росії і України обов'язково потрібна політична воля.

Про це заявив генеральний директор оргкомітету ОФЛ Валерій Газзаєв, повідомляє ІТАР-ТАСС.

"Для того, щоб Об'єднаний чемпіонат відбувся, нам потрібне схвалення РФС (Російського футбольного союзу), ФФУ (Федерації футболу України) і Союзу європейських футбольних асоціацій (УЕФА). І, звичайно ж, політична воля, про що говорив Мішель Платіні (президент УЄФА) ", - сказав він журналістам.

Газзаєв також запевнив присутніх, що суддівство в ОФЛ буде набагато вищого рівня, ніж у чемпіонаті Росії.

"Запевняю, що такого суддівства, як зараз, точно не буде. Думаю, що матчі між українськими командами обслуговуватимуть російські судді. А ігри між російськими клубами - українські арбітри", - запевнив він.

"До роботи на матчах між російськими і українськими командами можна буде залучити і незалежних рефері", - сказав гендиректор оргкомітету ОФЛ, додавши, що "ми відбиратимемо найкращих суддів".

Планується, що перший чемпіонат ОФЛ відбудеться в сезоні-2015/2016.

За словами Газзаєва, бюджет ОФЛ становитиме 1 млрд євро на рік. 800 млн євро поділять клуби вищого дивізіону ОФЛ, 100 млн євро - клуби, які беруть участь в Об'єднаному першому дивізіоні.

По 50 млн євро будуть перераховано РФС і ФФУ.

Також директор оргкомітету об'єднаної футбольної ліги планує звернутися до УЄФА з пропозицією про квоту кожної з країн у єврокубках.

"Оргкомітет підготував пропозицію УЄФА, щоб зберегти квоту кожної з країн. Таким чином, 12 команд об'єднаної ліги будуть брати участь в єврокубках, - передає слова Газзаєва championat.com.

Коментарі ()