Головне

Прем'єр-ліга. "Металург" З - "Дніпро" 2:3. Відродження традицій

22.09.2013 18:17 1305 0
Прем'єр-ліга. "Металург" З - "Дніпро" 2:3. Відродження традицій

Звичайно, дніпропетровські фанати мали на увазі зовсім інше, коли піднімали на початку матчу величезне полотно із закликом відродити традиції. Гості натякали, що непогано було б знову здобувати трофеї, як це було колись у восьмидесятих роках. Але вийшло так, що сьогодні відродилася інша традиція: після того, як "Металург" вже 5 років не міг відібрати очки у "Дніпра", а останні 4 матчі програвав з різницею, не меншою за три голи, глядачі на "Славутич-Арені" нарешті побачили "дніпровське дербі" таким, як воно має бути: безкомпромісним, з великою кількістю голів в ворота обох команд та з інтригою від першої до останньої хвилини.

До речі, саме про перші та останні хвилини Рамос тепер має серйозно поговорити зі своїми гравцями, бо з цим у "Дніпра" сьогодні в першому таймі були проблеми. Щойно гості розвели м’яча на старті зустрічі, як одразу ж його втрата призвела до швидкої атаки "Металурга" та несподіваного голу, забитого Штурком. І хоча надалі саме "дніпряни" вели гру і спочатку зрівняли рахунок, а потім і вийшли вперед (двічі відзначився Калініч), та перед самим свистком на перерву розіграш штрафного біля воріт Бойка знову обернувся голом запоріжців.

Тож на другий тайм "Металург" вийшов іще впевненішим, і довгий час можна було спостерігати рівну гру. Вже на старті тайму Запоріжжя могло знову виходити уперед, коли метушня біля воріт "Дніпра" завершилася фолом Федецького та пенальті, але Бойко із ударом з точки впорався. Вихід на поле Зозулі та Коноплянки додав атакам гостей різноманітності, але і господарі мали свої шанси, кілька разів "пробачивши" захист "Дніпра". І лише на 75 хвилині Зозуля вдало зіграв на випередження, проштовхнувши м’яча повз воротаря "Металурга", встановивши остаточний рахунок, хоча й після того обидві команди ще обмінялися гострими моментами.

Таким чином, "Дніпро" здобуває вже восьму поспіль перемогу над запоріжцями. Але якщо в останні роки успіх давався їм аж надто легко, то цього разу сусіди нарешті дали дніпропетровцям справжній бій. І хочеться вірити, що цей матч стане початком відродження традицій, і надалі ми знову зможемо з нетерпінням чекати на запеклі "дніпровські дербі".

Коментарі ()