Головне

Суперкубок Європи. Баварія - Челсі. 2:2, по пен. 5:4. Новий трофей у скарбничку німецького гранда

30.08.2013 23:54 1175 0
Суперкубок Європи. Баварія - Челсі. 2:2, по пен. 5:4. Новий трофей у скарбничку німецького гранда

І "Баварія", і "Челсі" знаходились перед матчем в схожих умовах. Обидва колективи змінили тренерів і в тій чи іншій мірі почали будівництво нових команд.

Жозе Моурінью перед матчем заявляв, що матч за Суперкубок - це не його протистояння з Гвардіолою. Це протистояння "Баварії" та "Челсі".

"Баварія" розпочала зустріч, як господар становища, багато володіла територіальною перевагою. Лондонці відкотилися на свою половину поля і почали чекати шансу в контратаці. Шанс цей  представився  їм дуже скоро, але ще перед тим "Баварії" вдалася швидка атака, на завершальній стадії якої Франк Рібері невдало пробив по воротах "Чеха".

"Челсі" спромігся відкрити рахунок на 8-й хвилині матчу. Це була перша атака лондонців, в якій Азар точною передачею кинув у прорив по правому краю Шуррле, той пройшов трохи вперед і з зробив простріл точно на ногу Торреса, який в дотик розстріляв Нойєра.

Той же Торрес ще двічі потурбував захист "Баварії" і, усміхнулася б йому удача, в роздягальню суперники могли піти і при іншому рахунку.

У підопічних Гвардіоли до перерви було два непоганих моменти, щоб зрівняти рахунок.

Спочату Рібері після скидки Манджукича з метрів 22-х підкручував м'яч у дальній кут, але у блискучому стрибку Чех перевів м'яч на кутовий. Трохи згодом забивати міг Мюллер, але в останній момент під удар у підкаті ліг Кехілл.

У на старті другого тайму мюнхенці зусиллями Рібері відновили паритет на табло. Тоні Кроос корпусом закрив м'яч від двох футболістів "Челсі", віддав на француза, який потужно пробив з 25 метрів у лівий кут воріт Чеха. Голкіпер "аристократів" м’яча торкнувся, але  перервати його політ у сітку не зумів.

У міру розвитку подій перевага мюнхенців росла і надалі. Підопічні Моурінью зовсім були замкнені на своїй половині поля. Перевага у володінні м’ ячем зростала, але це ніяк не впливало на гостроту моментів створених біля воріт Чеха.

Футболісти "Челсі" набагато рідше ходили в атаку, але були набагато ближче до забитого м'яча.

Чого тільки вартий момент в епізоді, який німецькі футболісти створили виключно своїми зусиллями. Данте обрізався у власному карному майданчику, буквально "подарувавши" кулястого Раміресу, який в свою чергу відкотив снаряд під удар Шюррле, однак удар пройшовся прямо у ноги вже відіграного Нойєра. Епізод продовжився після додачі з-за меж штрафної від Френка Лемпарда – вище воріт.

Нойєр продовжував виручати команду після удару головою Івановича, витягнувши м'яч з-під поперечини, і пострілу в упор від Луїса, якимось дивом встигнувши викинути у бік ліву руку. Всі ці моменти виникали у "Челсі" після розіграшу стандартів.

На 87-й хвилині "аристократи" залишилися у меншості, другу жовту отримав Рамірес. В час,що залишився команди більше не відзначались.

Гра перейшла в овертайм, де вже за три хвилини Азар в другий раз вивів "Челсі" вперед.

Він дуже легко обіграв двох суперників, увійшов у штрафний і пробив Нойєра, Явна помилка голкіпера "Баварії", який пропустив "снаряд" під собою.

Після пропущеного голу мюнхенці всім складом навалилися на лондонську команду, притиснувши її до воріт Чеха, але Петр парирував все, що летіло у рамку воріт. Страж воріт "синіх" невілював два небезпечних постріли Манджукича та один від Хаві Мартінеса.

Розтягнули оборону лондонців хлопці Гвардіоли лише за 7 хвилин до завершення матчу.

Алаба лівим флангом увірвався у штрафний майданчик, зробив передачу на Шакірі, який з декількох метрів не зумів вразити ворота суперника. Знову в блискучому підкаті нівелював загрозу Кехілл.

Згодом Рібері з дуже небезпечного штрафного укладав м'яч у "дев'ятку", здавалося, що удар мертвий, але Чех потягнув  і цей постріл.

Рібері і компанія до останнього намагалася зрівняти рахунок. Моуринью вже в думках святкував перемогу, але в  останній атаці мюнхенців Хав'єр Мартінес таки заштовхав сферу у ворота "пенсіонерів - 2:2, і все вирішувалося в серії пенальті.

Перші чотири удари команди завдали відмінно - у воротарів не було жодних шансів.

Однак, трохи пощастило Ешлі Коулу, після пострілу якого м’яч влучив у штангу, але від неї все-таки влетів у сітку.

Удар Шакірі Чех ледь не потягнув. Останній шанс зрівняти рахунок випав на долю Лукаку, який і не витримав напруги, пробивши дуже невдало - Нойєр без жодних проблем відбив м'яч, принісши таким чином перший в історії Суперкубок для мюнхенської "Баварії".

Коментарі ()