Головне

Ліга Європи. "Чорноморець" - "Скендербеу" 1:0. Як моряки албанців "возили"

22.08.2013 23:50 1013 0
Ліга Європи. "Чорноморець" - "Скендербеу" 1:0. Як моряки албанців "возили"

Українські вболівальники побоювалися, що одеський "Чорноморець" не зможе впоратися з єврокубковим тиском і досить рано покине турнір, але замість цього "моряки" продовжують радувати своєю успішною грою.

Наставник української команди Роман Григорчук заявив, що він і його підопічні ставляться до "Скендербеу" дуже серйозно. Таке ставлення одесити сьогодні продемонстрували і на практиці.

Вже с перших хвилин матчу господарі поля пішли вперед, і на третій хвилині був створений гольовий момент біля воріт Шехі.

Антонов обігрався з Гаєм, після чого віддав приховану передачу на все того ж Олексія, хавбек прострілив на Самодіна, але Сергій пробив надто слабо і у голкіпера.

Першу половину тайму одесити розтягували оборону суперника, який повністю занурився у захист, а на 30-й хвилині трапився по-справжньому небезпечний момент.

Кутас прострілював з правого флангу, Джедже  чомусь на м'яч не пішов, снаряд потравив до Гая, який підключався центром, але Олексій вбивчої позиції не влучив по воротам.

А от свій перший удар в площину "Чорноморця" суперник записав аж на 43-й хвилині, але якоїсь небезпеки для воріт Безотосного цей постріл не ніс.

Другий тайм одесити також розпочали жваво. Багато атакували, особливо флангами. Албанці також не змінили стратегію гри, максимум в атаку ходили 3-4 футболісти.

У господарів поля виникали непогані моменти: непогано зльоту пробивав Джедже, небезпечні простріли були у виконанні Олексія Гая, але всі передачі перекривали захисники суперника, активно діяли попереду Рієра і Антонов.

Втім, за 15 хвилин до кінця матчу "Чорноморець" таки добився свого. Сантана класно закинув м'яч у штрафну зону албанського клубу, де Гай з метрів 14-ти потужно пробив під саму поперечину воріт Шехі – 1:0.

Загорілись очі у господарів після взяття воріт, але гол Гая так і залишився останнім у цьому протистоянні.

За 10 хвилин до фінального свистку "моряки" дали трішки пограти супернику, але замість акцентованих атак футболісти Мірела Йоци просто намагалися "вбити" час довгим володінням м'яча без просування вперед.

Як підсумок, свисток арбітра сповістив про мінімальну перемогу "Чорноморця" над албанським "Скендербеу". Одесити здобули дуже важливу перемогу і не пропустили гол на своєму полі.

Коментарі ()