Головне

Ліга Європи. Нимме Калью – Дніпро 1:3. Легка прогулянка дніпропетровців

22.08.2013 19:57 1449 0
Ліга Європи. Нимме Калью – Дніпро 1:3. Легка прогулянка дніпропетровців

Досвід попередніх сезонів вже привчив українських вболівальників до того, що перспективи "Дніпра" у Європі варто оцінювати дуже обережно, незалежно від імені суперника. Але, як показав перший матч, цьогорічний опонент аж надто сильно поступається рівнем дніпропетровцям, аби створити їм хоча б якісь проблеми.

Хуанде Рамос продовжив ротацію складу, викликану переходом на двоматчевий тижневий цикл, і дав можливість провести перші матчі у сезоні Яну Лаштувці та новачкові команди Александру Владу. Момент для таких змін виявився слушним: естонці не надто навантажували захисну ланку українців, тож дебютанти могли без тиску налагоджувати ігрові зв’язки з партнерами. А от оборонцям "Нимме Калью" та особливо голкіперові естонського чемпіона було не до відпочинку. Дніпряни з самого початку притисли суперника та взялися обстрілювати його ворота; лише Коноплянка за перші 15 хвилин наніс не менше чотирьох влучних ударів, не відставали й партнери.

Деякий час воротар господарів Телеш нейтралізовував цю небезпеку, але в середині першого тайму партнери поставили його в зовсім невигідне становище. Сісей з порушенням правил зупинив Селезньова, який саме увірвався до штрафного майданчика, і сам Євген холоднокровно реалізував пенальті. А відкривши рахунок, "Дніпро" заграв ще впевненіше.

Вже не так поспішаючи, гості продовжили пресингувати суперника і ще до перерви подвоїли рахунок. Джуліано дещо пощастило з рикошетами, і м’яч, залетівши у сітку, майже вбив інтригу у протистоянні. Майже – тому що в пам’яті одразу зринуло минулорічне протистояння зі "Слованом", коли дніпропетровці таку саму перевагу за грою та рахунком спромоглися розгубити, щоб лише в кінцівці матчу-відповіді дотиснути суперника.

Але минулих помилок "Дніпро" більше не повторив. Навпаки, гол, забитий Зозулею в дебюті другої половини, остаточно заспокоїв, і навіть м’яч престижу, яким естонці відповіли буквально за хвилину, вже нічого особливо не змінив. Українці більше нікуди не поспішали; схоже, що з цього моменту основним їх завданням було дограти поєдинок, не витрачаючи багато сил і не заробляючи непотрібних карток. Рамос дав пограти Кобахідзе та Політилові, які нечасто виходили на поле цього сезону, а сам, мабуть, вже думав про недільне протистояння із "Шахтарем".

Не хочеться святкувати завчасно, але "Дніпро" повністю виконав завдання, яке озвучив тренер напередодні: здобути результат, який забезпечить команді вихід до наступного раунду. Тепер естонцям, аби завадити українцям це зробити, необхідно забивати на "Дніпро-Арені" щонайменше тричі. А з огляду на ту різницю в класі суперників, яку ми мали нагоду спостерігати сьогодні, це завдання навряд чи їм до снаги.

Коментарі ()