Головне

Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Металург" З 2:0. Тактичні "махінації" Луческу перед ЛЧ

18.08.2013 18:40 602 0
Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Металург" З 2:0. Тактичні "махінації" Луческу перед ЛЧ

Щоби там не казав Містер, а те, що він в останніх двох матчах чемпіонату відіграв експерименальним складом, - це факт. Швидше за все, Луческу відшуковує різні взаємозв'явзки у лініях своєї команди. Та і дати перепочити своїм основним виконавцям було б не лишнім. Тим більше, що посеред тижня грали національні збірні, а у наступному турі "Шахтарю" їхати на "Дніпро Арену".

У звітному матчі з "Металургом" Мірча вирішив перевірити сили команди у захисті. Коли їх буде пресингувати суперник. Звичайно, порівнювати пресинг "Металурга" з пресингом якоїсь європейської серйозної команди не доводиться, але те, що у "Шахтаря" були певні проблеми, було видно неозброєним оком.

Водночас, провалилася і контратакуюча гра "гірників" у першому таймі. Очевидно, і сам фахівець зрозумів, що так грати йому не варто, адже після зустрічі був незадоволений діями підопічних у першому таймі.

"Металург" також, безумовно, був здивований такою щирістю та вседозволеністю суперника. Погодьтеся, не завжди аутсайдеру найсильніша команда ліги дає пограти першим номером. І були б у "Шахтаря" певні проблеми, якби не Срна. Саме чудовий удар Даріо зі штрафного на 14-й хвилині дозволив наставнику і надалі перевіряти свої, так би мовити, "махінації" (у хорошому сенсі, звичайно).

У другому таймі "помаранчево-чорні" нарешті призвичаїлися до таких інновацій і заграли набагато агресивніше. Особливо це стосується останніх хвилин поєдинку, коли рахунок міг і 4:0 стати. Та забили господарі у цьому матчі ще одного разу - Адріано замкнув простріл Кости.

Так, можна сказати, що "Металург" виглядав добре. Але це буде суб'єктивна думка. Більш об'єктивніше можна буде буде сказати після наступного матчу, коли запорожці приймуть київське "Динамо". А на даний момент можемо констатувати, що реальний шанс у гостей був один. Це коли Андрій Шевчук відгукнувся на навіс і пробивав у дальній кут головою. Тоді Каніболоцький врятував "Шахтар". І більше нічого. Черговий іспит від Містера "Шахтар" витримав. Далі - "Дніпро".

Коментарі ()