Головне

Прем'єр-ліга. "Говерла" - "Металіст" 0:2. Вакс + Соса = перемога?

17.08.2013 21:02 993 0
Прем'єр-ліга. "Говерла" - "Металіст" 0:2. Вакс + Соса = перемога?

Харківський "Металіст" здобув чергову перемогу в українській Прем`єр-лізі при неоднозначному суддівстві. Цього разу питання будуть до рефері Юрія Вакса.

У матчі 6 туру з "Говерлою" команда з Ужгорода дала справжній бій підопічним Мирона Маркевича. Господарі в першому таймі задали темп гри, мали більше гольових моментів, і були більш заряженими на результат.

За виключенням одного моменту у перші 45-хвилин воротам Надя нічого не загрожувало. А "Говерла" мала кілька нагод забити. Вже на стартових хвилинах з кількох метрів не влучив ударом головою у ворота Лисенко. Потім був шанс дебютувати з голу в новачка команди Іканде, який кілька років тому грав за молодіжну команду "Мілану".

За рахунку 0:0 добігав перший тайм, але в гру вступив, правильніше забув вступити суддя Вакс. Вже в доданий арбітром час Асеведо б`є ззаду по ногах Лисенка, і суддя Вакс показує грати, і саме так розпочалася гольова атака гостей... У кілька дотиків харків`яни доправили м`яч до Соси, який увійшов у штрафну і ударом низом в кут воріт робить рахунок 0:1.

Гол в роздягальню дуже засмутив "Говерлу",а особливо їх головного тренера В`ячеслава Грозного, який після свистка на перерву щось довго викрикував Ваксу і, мабуть, ця розмова прийшлася не до душі судді. У другому таймі команди побачили трохи інший футбол. Було багато боротьби, дрібних фолів, порушень правил, які знову чомусь не помічає людина в чорному Вакс. Той же Краснопьоров за сукупністю фолів мав бути вилучений десь в середині другого тайму.

До речі, Мирон Маркевич у минулому сезоні перед матчами з "Динамо" чомусь відразу розпочинав згадувати про упереджених до його команди арбітрів. Цього ж сезону пану Маркевичу за усіх українських суддів варто поставити у церкві свічки за їх здоров`я.

На 61 хвилині після чергової атаки "Металіст" робить рахунок 2:0. Цього разу відзначився Бланко, котрий після пасу Девича ростріляв ворота Надя. Після другого голу "Металіст" контролював гру, мав не один шанс зробити рахунок більш розгромним.

"Говерла" сподівалася у цій грі забити оча б гол престижу, але не вийшло. "Металіст" здобув три очки і продовжує гонку за "Шахтарем".

Коментарі ()