Головне

Ліга Європи. "Металург" Д - "Кукес" 1:0. Албанія показала Донецьку "Кукес"

08.08.2013 21:08 963 0
Ліга Європи. "Металург" Д - "Кукес" 1:0. Албанія показала Донецьку "Кукес"

Може, я і помиляюся, але є відчуття, що керівництво "Металурга" помилилося, коли перед важливим другим поєдинком 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи проти невідомого албанського "Кукеса" змінило головного тренера. Юрій Максимов був звільнений, а команду прийняв Володимир П'ятенко. Тимчасово. Той самий П'ятенко, під головуванням котрого "Металург" у минулому сезоні на цій же стадії програв норвезькому "Тромсе".

От і маємо, що кілька послідовних факторів зіграли проти донеччан. Кажуть, що, можливо, усередині команди виник конфлікт, тому керівництво і прийняло таке рішення. Добре, нехай буде конфлікт. Однак виникає логічне "але". Чому ж після зміни тренера гравці не почали, так би мовити, гризти землю на полі. Грали, ніби їх влаштовував рахунок 0:0, а потім склалося враження, що "Металург" вирішив, що їм вистачить і перемоги 1:0.

Отже, можна подумати, що розбіжності виникли безпосередньо між Максимовим і керівниками клубу. Після сьогоднішнього матчу більше віриться у таке припущення. А П'ятенко, таким чином, виходить нефартовим для клубу. А ви ж не забувайте, що 20 хвилин другого тайму "Металург" провів у більшості. Однак нічого, крім навісних передач у нікуди, ми так і не побачили. Єдиною хорошою комбінацією була та, коли рахунок відрився. Аж занадто добре відчув Лазіч, що потрібно на Дімітрова віддати п'ятою.

І була ще поперечина. Щоправда, тут фактор "пощастило - не пощастило" вийшов нічийним. Воротар нічого не міг зробити після рикошету від захисника, але поперечина звела нанівець старання Карлена Мкртчяна. Можна пригадати вистріли здалеку Чечера. Проте вони всі були у руки Халілі. По-справжньому ми голкіпера у справі так і не побачили. Хіба що в останні хвилини, коли він уміло тягнув час.

"Кукес" стояв повним складом у захисті з хвилини 15-ої. І вистояв. І хто б там що не казав, а "Металург" зобов'язаний був проходити цю команду. Так, багато слів було про перший матч, де, як запевняли всі прихильники донецького клубу, українська команда мала вигравати з великим рахунком. Проте оцінити дії гравців у зістрічі у Тирані українські вболівальники не можуть, бо трансляції звідти не було. Не виграли там, так вигравайте на власному стадіоні. 0:2 для єврокубкових протистоянь на вибування не такий уже і великий рахунок.

Однак нічого у "Металурга" не вийшло. Тепер команда отримає ще певну кількість бруду на свою адресу. Адже саме на них ставили і букмекери, і прості вболівальники. А "Кукес"... А що "Кукес"? Ця албанська команда залишилася для нас загадкою. І є відчуття, що у наступному раунді якась посередня європейська команда покаже, як же треба було діяти проти цих непоступливих албанців.

Коментарі ()