Головне

Тренер: "Десяток футболістів у збірній України - з підробленими документами"

24.07.2013 17:03 450 0

Так званих "роблених" гравців, яким підроблюють дати народження, з гучними іменами в Україні вистачає.

Про це заявив тренер з досвідом роботи як у дитячо-юнацькому футболі, так і у Прем'єр-лізі, який побажав не називати своє прізвище.

"Я знаю з десяток таких футболістів, які грали і грають у збірній України. Наприклад, одного відомого воротаря зробили молодшим на півроку. Він ще продовжує кар'єру", - сказав він.

"Інші нахабно собі по два роки "зрізають", як один маленький футболіст. Він навіть призером юнацького чемпіонату Європи став. Всі думали, він просто маленький, хоча він вже був далеко не малюк", - додав тренер.

За його словами, ці процеси набули поширення в CCCР, і зараз їх розмах не зменшився.

"Особливо це стосується провінції, де контроль менший. Щоб потрапити в академію клубу-гранда, хлопець з умовної Жмеринки "робить" собі два роки - і потрапляє в академію. У самих академіях цього немає", - зауважив співрозмовник.

"Це стосується не лише футболу - всіх видів! Це настільки масово, що ви собі не уявляєте. Зацікавлені в цьому і тренери юнацьких команд, які прагнуть перемогти за будь-яку ціну. Що дає "підробка" гравцю? Потрапляє у юнацьку збірну, і його кличуть не у другу, а відразу у Прем'єр-лігу, хороший контракт дають", - додав він.

Тренер зазначив, що клуб бере футболіста у 18 років і думає, як добре той буде грати у 20, а насправді гравцю вже 20.

"Втрачається свідоцтво про народження. А коли батько бере його повторно, вказує іншу дату народження. Невеличкий хабар - і питання вирішене. Підробка документів заважає клубам прогнозувати кар'єру футболістів", - цитує його sport.segodnya.ua.

Коментарі ()